2 Tips om élk gerecht mee op te peppen

Pittig en krokant

2 Tips om élk gerecht mee op te peppen

Recepten volgen en inspiratie halen uit recepten is erg leuk, maar nog leuker is een paar simpele trucjes kennen die je op veel verschillende recepten kunt toepassen om ze een oppepper te geven. Voeg sambal toe om je gerecht pittiger te maken of maak je gerecht krokanter met panko. We geven je graag een paar tips die je vaak zou kunnen gebruiken.

Maak je gerecht pittiger op deze manier
Er wordt veel geschreven over het minder pittig maken van gerechten. Voeg een schepje suiker toe als je eten te pittig is geworden, maar hoe maak je het gerecht dan zo pittig? Een optie is om een peper toe te voegen. Deze kun je in stukjes snijden mét of zonder pitjes en zaadlijsten. Door de pitjes en zaadlijsten te gebruiken haal je de maximale pittigheid uit de peper.

Voor een iets milder effect haal je deze weg. Een makkelijkere optie is een schepje sambal. Dit kun je echt overal bij gebruiken en is niet gelimiteerd tot de Aziatische keuken. Gebruik het tijdens het koken of na het opscheppen om je gerecht een extra kick te geven.

Een krokant en knapperig element
Misschien ken je de truc van een knapperig stukje kip al: paneermeel. Maar er is een soort paneermeel die superieur is in het geven van een knapperig laagje. Panko! Dit is een Aziatisch paneermeel gemaakt van grove vlokken wit brood. Het geeft een perfect, licht en knapperig effect aan alles waar je het aan toe voegt. Gebruik het om kip, garnaal, vis of groenten mee te paneren zoals je dat met ‘gewoon’ paneermeel ook zou kunnen doen. Of strooi het over de bovenkant van een ovenschotel voor een knapperige en krokante bovenkant. Je kunt je met panko gepaneerde gerechten frituren of in de oven bakken om de panko goed knapperig te krijgen. Je kunt het dus op alle manieren gebruiken zoals gewoon paneermeel, maar dan nog lichter en knapperiger!

Ook lekkker: Vegan ramen met kipstuckjes en paddestoelen met een knapperige bite van lente-ui en sesamzaad als topping, makkelijk aan tafel.

Pittig en krokant - 2 Tips

Inspiratie: De lekkerste hete sauzen dit zijn ze pittige saus op basis van rode pepers ofwel hot sauce is hot, de lekkerste hete sauzen.

Geschreven op: 24 juli 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 24 juli 2021Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen