3 x Gezonde smoothie

Smoothie 3 x blog

Een blender, wat groenten, wat fruit, melk, yoghurt of een sapje. Allemaal ingrediënten voor een gezonde lekkernij. Afhankelijk van de ingrediënten kan dit zelfs een heel ontbijtje of een lunch zijn. Een gezonde smoothie is een perfecte manier om wat meer groente, fruit of eiwitten binnen te krijgen en wij delen graag 3 gezonde recepten met je.

De groene smoothie

Een smoothie met spinazie is dé manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Daarom delen we een recept voor een smoothie die echt om spinazie en groente draait. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn: Melk, bevroren fruit, avocado, spinazie (niet geheel verrassend) en eventueel nog andere groene groente zoals boerenkool. De melk en avocado maken de smoothie lekker romig. Het bevroren fruit zorgt voor een zoete smaak, frisheid en een goede consistentie. Start met de melk en het bevroren fruit. Dit is belangrijk omdat de bevroren stukjes anders niet goed worden fijn gehakt. Daarna kun je de rest toevoegen. Met deze smoothie kun je makkelijk afvallen omdat het de lekkere trek erg goed verzadigd en enorm gezond is.

Yoghurt en rood fruit smoothie
Een ander populair basis ingrediënt voor smoothies is yoghurt. Hier kun je natuurlijk alles aan toevoegen wat je wilt, maar wij vinden rood fruit hier perfect bij passen. Een gezonde Fristi smoothie. Door een goede mix te gebruiken van bevroren en vers fruit zorg je ervoor dat de smoothie lekker fris wordt en een lekkere consistentie krijgt. Haal bijvoorbeeld frambozen en bessen uit de vriezer en gebruik verse aardbeien.

Sap smoothie
De hiervoor genoemde smoothies zijn best dik van consistentie. Als je liever een waterige smoothie hebt die prettig drinkt is dit recept misschien meer wat voor jou. Kies sinaasappelsap als basis en voeg hier sappig fruit naar keuze aan toe. Wij raden bijvoorbeeld veel mango, ananas en banaan aan. Dit zijn allemaal sappige of zachte fruitsoorten die zorgen voor een zachte en vloeibare consistentie. Zo zorg je ervoor dat je smoothie sapje niet te dik wordt. Let op, deze combinatie is erg zoet!

Ook lekker: Avocado en mango smoothiebowl met kokoswater.

Gezonde smoothie 3 x recept

Inspiratie: Gezonde taart voor het ontbijt zó doe je dat! Taart voor ’t ontbijt? Klinkt goed toch! Taart gemaakt van o.a. muesli, havervlokken, zaden, granen en of noten. Yoghurt, limoen of cacao.

Geschreven op: 23 juli 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 24 juli 2021Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen