3 x vlees tips voor het kerstmenu

3 x tips vlees kerstmenu

Het is alweer december, de maand van alle feestdagen. Die feestdagen staan voor een moment van samenzijn met geliefden onder het genot van een heerlijke feestmaaltijd. De keuze uit de gerechten is reuze. Van traditionele toppers rollade tot originele maaltijden als rundernek. Laat je inspireren door onze vlees tips voor het kerstmenu, 3 x.

// Kalkoen kopen:

‘Vele mogelijke bereidingswijzen’

Denk je aan Kerst, dan denk je aan een kerstboom, sfeerlichtjes, gezelligheid en kalkoen op tafel. De kalkoen kent zijn oorsprong in Midden-Amerika, waar de Europeanen in de 15e eeuw voor het eerst in contact kwamen met kalkoenen in Mexico. In de 16e eeuw won de kalkoen aan populariteit in Europa, waar het in Frankrijk als enige voedingsmiddel uit de Nieuwe Wereld werd geaccepteerd. In Nederland worden vooral kalkoenen uit Frankrijk geconsumeerd.

Lekker: Salade van kalkoen koriander en sesam met kool en appel.

Kalkoen is, evenals kip, een gevogelte. Het vlees heeft een heerlijke lekker stevig en bevat weinig vet, omdat het meeste vet in de huid van de kalkoen zit. De huid wordt namelijk verwijderd zodat er enkel nog vlees overblijft. Dit zorgt voor een unieke smaaksensatie. Bij de online slager kun je een aantal heerlijke soorten magere kalkoen kopen dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Kalkoen heeft vele mogelijke bereidingswijzen. Van de borst kun je heerlijke schnitzels maken en van de bouten een overheerlijk stoofpot. Natuurlijk kun je de kalkoen ook in zijn geheel op tafel serveren. Voor welke bereidingswijze je ook kiest, je kunt altijd wel een heerlijk kalkoengerecht op tafel zetten waar al jouw tafelgenoten hun vingers bij aflikken.

// Gourmetten:

‘Gebruik kwalitatief vlees om uit te pakken’

Je kunt er tijdens het boodschappen doen voor de feestdagen bijna niet omheen: gourmetschalen. Gourmetvlees is al jarenlang een kersttraditie in Nederland. Het is gezellig en er is voor iedereen wat wils. De oorsprong van het bakken in deze kleine pannetjes ligt aan de andere kant van de wereld: in Azië. De pannetjes zijn multifunctioneel: je kunt er bijna alles in bereiden, superhandig!

Voor erbij: Avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Een voordeel van gourmetten is dat bijna alles in de gourmetpannetjes kan. Wil je met kerst uitpakken, dan is kwalitatief vlees op zijn plaats. Denk hierbij aan heerlijke malse ossenhaas, biefstuk of lamskoteletjes. Dit kwalitatieve vlees kun je kopen bij de online slager, in losse porties of kant-en-klare gourmetschalen.

// Tip:

‘Oriëntaalse biefstuk’

Heb je tafelgasten die van pittig houden? Spice up jouw gourmetavond met oriëntaalse biefstukreepjes met ketjap en rode peper. Ontzettend lekkere tip en eens iets anders dan de doorsnee biefstuk zonder kruiden.

Inspiratie: Gourmet recepten en bijgerechten, gourmetten zó gezellig en easy.

dipsaus voor de chips

Ook lekker: rucola pesto maken met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook.

Lees verder

Door Geschreven op: 4 december 2021Laatste update: 14 december 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen