3 x Zomerse geroosterde tomaatjes
Geroosterde tomaatjes uit de oven
3 x simpel recept om zomerse geroosterde tomaatjes uit de oven te eten. 3 Varianten met de allerlekkerste LOOYE honingtomaten, een tros-cherrytomaat met een dieprode kleur, stevige bite en unieke honingzoete smaak.
Maak een mengsel van 1 tl honing, 2 el olijfolie en 1 teen knoflook geperst. Tijm, peper en zout. Bestrijk hier 180 gram Looye tomaten mee. Schuif ze een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Maak eventueel gelijk een hele voorraad, koud zijn ze ook heerlijk.
// 1. Toast ricotta en geroosterde tomaat
Smeer toast met ricotta en beleg met de geroosterde tomaat. Maak af met chilivlokken en honing.
Tomaten zijn niet enkel lekker maar ook erg gezond. Ze zitten tjokvol vitamine C en K, kalium, foliumzuur en lycopeen, lekker mini tomaten eten dus.
Ook uit de oven: Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat
// 2. Watermeloen met labney en geroosterde tomaat
Neem een stuk watermeloen beleg met labney en maak af met een topping van geroosterde tomaat, platte peterselie en krokante uitjes.
// 3. Roerei met geroosterde tomaat
Maak roerei met topping van geroosterde tomaat op havercrackers met krokante ui. Zó maak je gebakken ei met tomaat.
Favo lunch! 🍅 ..geroosterde tomaat, ik ben er dol op!
Lekker: Geroosterde tomaatjes voor op toast of door de pasta. Ook perfect voor op een bord vol smeuïge risotto.
Maak ook eens een zomerse smoothie van tomaat:
Zomer smoothie van tomaat
Neem voor 2 smoothies 375 gr tomaten en 325 gr watermeloen beide in stukken. Doe de stukken in de blender en blend tot een glad mengsel. Voeg een paar blaadjes verse munt toe een drupje olijfolie en peper en zout naar smaak. Blend nog kort en schenk in, serveer met rietjes en munt.
Ook lekker met geroosterde tomaat: Rucola pesto maken met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook.
Geschreven op: 26 juli 2022
Lees verder