3x gezonde gerechten

Paprika hummus

Probeer je gezond te (blijven) eten, maar heb je nog wat meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten dan eens uit. Alle recepten zijn heel eenvoudig en er zijn niet te veel ingrediënten nodig. Erg handig voor als je het druk hebt, maar toch iets gezonds wil klaarmaken.

Pasta met kalkoen en pesto simpel recept

Pasta met kalkoen en zelfgemaakte pestosaus

Kalkoen is super gezond en een ideale variatie wat betreft vlees. Samen met de volkoren pasta, groene asperges en zelfgemaakte pesto is het een heel gezond en overheerlijk gerecht. Als je wat zelfgemaakte pesto over hebt, kun je het ook heel goed in een ander gerecht gebruiken of dip er bijvoorbeeld wat brood in.

Paprika tomatensoep recept simpel

Paprika-tomatensoep

Deze soep van geroosterde tomaten, paprika en ui is echt een aanrader als je van soepen met veel smaak houdt. De tomaten, paprika en ui rooster je zelf van tevoren in de oven, waardoor het een unieke smaak krijgt. De verse basilicum en tijm maken de soep helemaal af. Met deze soep kun je ultiem genieten, zonder dat je je druk hoeft te maken over je gezondheid, ideaal toch?

Kip rijst en komkommer in oestersaus simpel recept

Kip, rijst en komkommer in oestersaus

De combinatie van komkommer in een warm gerecht is misschien een beetje gek, maar het past er juist heel goed bij! De oestersaus maakt het gerecht lekker zoet en de knoflook geeft het wat extra smaak. Doordat er zilvervliesrijst in plaats van gewone rijst in het gerecht zit, is het extra gezond. Zilvervliesrijst is namelijk de gezondste rijstsoort die er is.

Ben je benieuwd naar meer gerechten die je zonder schuldgevoel kunt eten? Kijk dan eens bij onze gezonde recepten.