3x hoofdgerechten bewaren voor de lunch

Tomaten risotto met feta

Houd jij ook regelmatig avondeten over? Het is zonde om ze weg te gooien vind je niet? Je kunt de restjes natuurlijk de volgende avond nog een keer eten, maar ik vind het persoonlijk niet zo lekker om twee avonden achter elkaar hetzelfde te eten. Een oplossing hiervoor is de restjes in de vriezen, zodat je ze wat langer kunt bewaren dan 1 á 2 dagen.

Maak van je avondmaaltijd een lunch

Heb je niet genoeg voor een hele avondmaaltijd of zoek je nog een lekker lunchgerecht? Eet je restjes dan de volgende dag als lunch! Nou zijn helaas niet alle hoofdgerechten even goed geschikt als lunch. Daarom licht ik in dit artikel een aantal hoofdgerechten uit die ook heel erg lekker zijn om te bewaren voor de lunch!

Wraps met gerookte kip en komkommer recept

Wraps met gerookte kip en komkommer

Heb jij deze wraps al geprobeerd? Het is een frisse maaltijd die ook nog eens heel veel groenten bevat! Je maakt het heel eenvoudig klaar door de wraps op te warmen en alle andere ingrediënten te snijden en door elkaar te mengen. Als je hiervan nog een beetje overhoudt, is het een ideaal lunchgerecht voor de volgende dag! Nog een voordeel van dit gerecht is dat je het ook gemakkelijk mee naar werk kunt nemen omdat het niet opgewarmd hoeft te worden.

Uiensoep met kaasbroodjes recept

Uiensoep met kaasbroodjes

Deze uiensoep smaak heerlijk als avondmaaltijd, maar ook als lunch is het een heel lekker gerecht. Het voordeel van deze soep is dat je het in kunt vriezen en gemakkelijk weer op kunt warmen in een pannetje op laag vuur. Daarnaast is het een kleine moeite om wat extra soep te maken zodat je expres wat overhoudt voor later. Bijvoorbeeld als je nog moet sporten, maar toch iets lichts wilt eten. Vries de soep in porties in zodat je gemakkelijk één portie warm kunt maken. Bak wat sneetjes brood opnieuw vers af in de oven of laat ze achterwege!

Pasta met zongedroogde tomaten en champignons recept

Pasta met zongedroogde tomaten en champignons

Pasta is ook een ingrediënt die heel eenvoudig te bewaren is. Bewaar dit gerecht maximaal 1 á 2 dagen afgedekt in de koelkast of vries het in als je het wat later wilt opeten. Je kunt dit gerecht in de magnetron weer opwarmen. Deze pasta met roomsaus is heerlijk voor als je zin hebt in een stevige lunch, maar als je hem graag nog een keer eet als avondeten, kan dat natuurlijk ook. Heb je net iets te weinig over? Maak er dan een frisse salade bij.

Kijk voor meer lekkere en eenvoudige avondmaaltijden bij onze hoofdgerechten. Zoek je nog een lekker lunchrecept? Kijk dan bij onze lunchgerechten.