3x campingproof

Recepten voor op de camping, 3x campingproof koken.

Campingfood

Kamperen is frisse lucht, een spookverhaal bij het haardvuur en jawel, eten. En niet enkel s’mores of marshmallows op een stokje maar ’t liefst wel lekker makkelijk. 3x makkelijke recepten voor op de camping.

// Pasta

Altijd goed en lekker is een pastasalade. Waar je ook bent, in elk land is pasta te koop. Koude pastasalade met tomaten, amandelen en mozzarella, ’t is zo gepiept. Enkel een pan kokend water op je campingvuur en de rest is super easy.

Ook lekker: avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen. Snel te maken met een mandje nacho of tortilla chips.

// Hotdogs

Hotdogs! Grill de worstjes op je campingvuur of kleine barbecue. Met chimichurri en tomatensla, pittige mayo en krokante uitjes zoals je die aantreft in de food trucks. Hotdogs maken van de grill voor je vakantie op de camping.

// Quinoa

Quinoa maakt het koken op de camping wel heel makkelijk. Enkel een kan kokend water en verder heb je niets nodig. Quinoa salade met mango spinazie en biet smaakt ook goed in de achtertuin.

Camping lunch

// Tosti uit de pan

Tosti uit de pan ofwel een pantosti caprese, besmeer een aantal boterhammen met pesto, beleg met plakken tomaat en mozzarella kaas, peper en zout en boterham erop. Verwarm een koekenpan op je gasstel en laat een klont boter smelten. Bak de boterhammen op niet al te hoog vuur om en om goudbruin. Ga je liever voor zoet? Maak dan een zoete tosti uit de pan met banaan en chocolade.

Camping nagerecht

// Simpel toetje

Neem een hand, aardbeien en halveer. Doe ze samen met ander rood fruit naar keuze in een bak, zo’n 500 gram totaal. Snijd een citroen of limoen open en pers het sap eruit. Meng met 250 gr mascarpone. Neem zo’n 10 koekjes naar keuze en verkruimel. Neem vier glazen of bakjes en start met een laagje kruimels. Daarna een laagje mascarpone en een schep fruit. Bedek met een laagje kruimels en daarna weer met mascarpone en fruit. Herhaal tot het op is.

Helemaal makkelijk: ijsje van limonade of maak een schaal vers fruit. Kersen, watermeloen of ananas. Heb je de bbq aan? Maak dan eens banaan van de bbq met chocolade of gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker.

Recepten voor op de camping

Roer simpel door een kom gekookte pasta: rucola pesto met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook.

Geschreven op: 2 juni 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 2 juni 2023Laatste update: 1 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen