5 kookboeken om cadeau te doen

Pastabijbel

Zoek je nog een last minute cadeau? Deze 5 kookboeken met recepten met wijze culinaire lessen doen het goed om te geven. Aan jezelf cadeau doen mag natuurlijk ook.

Mezcla kookboek
Eva keukenkastje Kerst
Pastabijbel

// 1. MEZCLA – Ixta Belfrage

Dit boek is een echte aanrader. Yotam Ottolenghi zegt hierover: ‘Ixta’s creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!’.

Mezcla betekent zoiets als mix, mengsel of combinatie. In dit mooi uitziende oranje met fel roze boek vind je recepten met bijzondere mixen van ingrediënten, smaken en bereidingen. Lekker vega en een beetje vegan.

MEZCLA van Ixta Belfrage is online te koop.

// 2. Keukenkastje Kerst – Eva Posthuma de Boer

De eerdere edities liggen al even in de winkel elk over één ingrediënt. Vol anekdotes, handige weetjes en heel veel recepten. Keukenkastje Kerst komt hier nu bij, ’n fijn boekje met daarin jouw kerstmenu. Of je nu vega(n) vlees of vis wilt eten, zelfs de wijntips deelt Eva met je.

Bestel Kerst bij Eva, ’t past gewoon door de brievenbus.

// 3. Pastabijbel – Roberta Pagnier

De Pastabijbel komt het hele jaar van pas, er staan heel veel pasta recepten in én stap voor stap fotografie om de kunst van verschillende basisrecepten en sauzen onder de knie te krijgen. Een kookboek dat op je aanrecht ligt en daar niet meer vandaan hoeft. Voorproeven doe je met dit recept voor spaghetti aglio olio rode peper.

Pastabijbel van Roberta Pagnier is online te koop.

‘Kerst’ blijft een favoriet rondom de feestdagen. Met het kerst kookboek Kerst zit je zeker weer goed rondom december.

Lekker: avocadomousse met pesto en granaatappelpitjes, super lekker én gezond op een kerst cracker.

EEN Jamie Oliver kookboek
Op! Jet van Nieuwkerk

// 4. EEN – Jamie oliver

Het boek EEN van Jamie is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt.

EEN staat voor simpel en lekker uit EEN pan of ovenschaal. Elke dag lekker eten zonder uren in de keuken te staan en geen berg afwas. Elk recept maak je met maximaal acht ingrediënten en meer dan de helft van de gerechten bevat weinig tot geen vlees.

EEN van Jamie Oliver is online te koop.

// 5. Op! – Jet van Nieuwkerk

Voor de dreumes & peuter die (w)eet wat-ie wil, vijftig simpele en voedzame recepten om van elke maaltijd een fijn tafelmoment te maken. Met fijne tips en adviezen van voedings- en kindercoach Susanne Verzuu.

Op! van Jet van Nieuwkerk is online te koop.

Inspiratie: vier kerstavond op z’n Italiaans hét hoogtepunt van de kerstdagen.

Geschreven op: 18 december 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 18 december 2022Laatste update: 25 juni 2023