5 redenen om een wokpan te kopen

Wokpan 5 x waarom

Pannen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor het koken van etenswaren gebruik je een kookpan, terwijl je voor het bakken een koekenpan gebruikt. Daarnaast zijn er ook braadpannen en grillpannen. Je kunt bovendien een wokpan kopen. Veel mensen zien niet in waarom zij deze pan in huis zouden halen. Is dit voor jou ook zo? Hierbij 5 redenen om een wokpan te kopen.

// 1. Er blijven meer vitamines behouden

Houd je ervan om groenten te wokken? Dan mag een wokpan echt niet ontbreken. Helaas zijn er genoeg mensen die hier een koekenpan, grillpan of braadpan voor gebruiken. Als je één van deze pannen in huis hebt, hoef je geen nieuwe te kopen. Toch raden wij je aan om groenten te wokken in een wokpan. Waarom? Omdat groenten een stuk gezonder zijn. Zo’n pan zorgt er namelijk voor dat vitamines beter behouden blijven.

// 2. Smaak blijft beter behouden

Een beter behoud van vitamines is niet de enige reden om een wokpan te kopen. Wie eten bereidt in deze pan, ervaart namelijk dat het een stuk beter smaakt. Dat klopt, want een wokpan zorgt er namelijk ook voor dat de smaak van etenswaren beter behouden blijft. Grote voordeel hiervan is dat je zelf minder smaak toe hoeft te voegen. Zo is het mogelijk niet meer nodig om zout en peper aan jouw maaltijd toe te voegen.

// 3. Te gebruiken voor verschillende doeleinden

Vanwege de naam denken veel mensen dat een wokpan alleen gebruikt kan worden om te wokken. Gezien de naam is dit een logische gedachtegang, maar wokpannen zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken. Naast roerbakken kun je bijvoorbeeld ook stomen, frituren, stoven, braden en blancheren in een wokpan. De pan is zelfs geschikt om soep in te maken. Door de veelzijdigheid mag deze pan eigenlijk niet ontbreken in jouw keuken.

// 4. Hitte wordt gelijkmatig verspreid

Wie een wokpan naast een koekenpan zet, ziet direct dat ze van elkaar verschillen. Zo heeft een koekenpan een platte bodem, terwijl de bodem van een wokpan juist rond is. Deze ronde vorm brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo wordt de hitte gelijkmatig over de pan verspreid. Dit is bij een koekenpan, braadpan of grillpan bijvoorbeeld niet het geval. De kans op aanbranden is hierdoor ook een stuk kleiner.

// 5. Snel klaar met koken

Een laatste reden om een wokpan te kopen is omdat jouw eten in zo’n pan binnen de kortste keren klaar is. De ronde bodem levert hier een belangrijke bijdrage aan. Doordat de hitte gelijkmatig over de pan verspreid wordt, wordt de inhoud van de pan goed en snel verhit. Hierdoor zet je binnen een handomdraai een maaltijd met veel smaak en vitamines op tafel.

Lekker uit de wok: Snijbonen met vega gehakt en rode peper rijst, pinda’s en knapperige uitjes.

Wokpan kopen 5 x waarom

Meer: wokrecepten maak ’t perfecte wokgerecht.

Geschreven op: 6 januari 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 6 januari 2022Laatste update: 29 juli 2023