5 x fouten bij het maken van een recept

Veel voorkomende fouten in de keuken

Meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het maken van een recept, 5 x en já, er zijn er meer.

Recept lezen

Een recept volledig doorlezen, doe ’t!

Easy denk je, ’t klinkt misschien ook raar maar het goed doorlezen van een recept vóórdat je gaat beginnen met koken of bakken kan je mislukte baksels besparen. Eerst iets ontdooien of marineren, het plannen, de kooktijden zo ben je overal op voorbereid.

Rustig je pan heet laten worden

Je pan op ’t vuur, olie erin en hupsakee direct je ingrediënt erin, dat kan natuurlijk niet. Wacht even rustig tot de olie op de juiste temperatuur is. Dit is ook aan te raden met je oven, eerst verwarmen tot de juiste temperatuur.

De ovendeur tussentijds open doen

Het overkomt iedereen: Even loeren ofwel de ovendeur tussentijds open doen, we doen ’t allemaal maar toch is het slimmer om de ovendeur dicht te laten om het bakproces niet te verstoren. Zorg dat je ovendeur altijd schoon is dan kun je altijd even spieken.

Veel voorkomende fouten bij het maken van een recept

Neem de tijd

Geduld dat heb je nodig, deeg wat ’n half uur moet koelen dat staat er niet voor niets. Een taart die moet afkoelen voordat je kan snijden.. Of een marinade die moet intrekken, het wordt zoveel lekkerder dus neem de tijd.

Check je ingrediënten

Heb jij dat ook? Oh dat staat nog in de kast en op het moment dat je het nodig hebt in je recept is ’t er niet meer.. Check je ingrediënten vooraf.

Musthaves: 5x Keukentools onmisbare items in de keuken met de juiste tools maak je ’t jezelf nog makkelijker en leuker in de keuken om te koken voor je lief.
Lekker: Hollandse garnalen op toast met de meest romige tomaten cocktailsaus.

Geschreven op: 7 januari 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 7 februari 2021Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen