6 x Exotische paddenstoelen recepten

Zomerse paddenstoelen recepten

Exotische paddenstoelen 6 x zomerse recepten voor lunch, barbecue of avondmaal. Snelle en gezonde favorieten voor iedereen.

De paddenstoel is hartstikke gezond, ze boosten je immuunsysteem. De witte champignon die kennen we allemaal wel, zit tjokvol vitaminen en mineralen.

// Gebakken exotische paddenstoelen

Zomerse paddenstoelen ofwel exotische paddenstoelen hebben een stevige bite zijn erg smaakvol, gezond, caloriearm en vegan. Neem een combinatie van shiitake, oesterzwam, bundelzwam en kastanjechampignon voor de lekkerste gebakken exotische paddenstoelen met sjalot en knoflook op geroosterd zuurdesem toast.

// Pasta met zongedroogde tomaten en koningsoesterzwam

De koningsoesterzwam past té gek tussen de pasta met zongedroogde tomaten. Met een stevige bite, nootachtige smaak en een hoog vezel- en eiwitgehalte is deze oesterzwam een mooi vleesalternatief. Of neem ’t recept tagliatelle met kip en paddenstoelen.

// Shoarma van paddenstoelen

Door de zachte en vlezige structuur is de oesterzwam perfect om de lekkerste shoarma van paddenstoelen te maken ofwel ’n broodje pulled paddo’s. Met homemade shoarmakruiden en een frisse limoenmayo is dit een echte zomer favoriet.

// Pizza bianco met paddenstoelen en burrata

Pizza bianco met romige burrata, ’n zomerse pizza met mascarpone en knoflook. Pizza bianco met paddenstoelen en burrata neem een mooie mix van bundelzwam, kastanje- champignons, oesterzwam en shiitake.

// Shiitake op de bbq

De shiitake, ’n kruidige paddenstoel met een stevige bite, perfect voor op de bbq. Je herkent de paddenstoel door de licht tot donkerbruine hoed met wat lichte witte vlekjes. Shiitake op de bbq recept. De shiitake zit vol vitamines B en C, goed voor de weerstand dus.

// Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi is ook zo’n zomer favoriet maak lekker met een vegan roomsaus van champignons gnocchi met champignonsaus, neem de witte champignon, rijk aan een groot deel van de dagelijks benodigde vitamines en mineralen.

Neem een mooie mix van Oakfield. Van klassieke witte champignon tot de kruidige shiitake en geliefde oesterzwam, zelf gekweekt, geoogst en verpakt.

Ook lekker: Gebakken rijst met peultjes erwtjes en paddestoelen. Zoute sojasaus en pittige gember.

Veggie smeerworst

Paddenstoelen smeerworst

Paddenstoelen over? Maak paddenstoelen paté, ’n lekkere veggie smeerworst. Neem 1 grote sjalot, snipper en bak zacht. Snij 250 gr paddenstoelen en bak mee tot het vocht verdwenen is. Voeg ’n snuf zout toe, 1 tl Italiaanse kruiden, 30 gr amandelmeel en flink wat vers gemalen peper. Voor pit voeg je chilipoeder toe. Laat de paddenstoelen afkoelen en uitlekken. Maal fijn en proef of er meer kruiden nodig zijn. Zet weg in de koelkast. Smeer op toast en eet met pittige kiemgroenten en gebakken uitjes.

Paddenstoelen Oakfield
Paddenstoelen recepten

Ook lekker: Pasta met champignonroomsaus sjalot, knoflook met platte peterselie.

Geschreven op: 20 juni 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 20 juni 2022Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen