6x betaalbare superfoods

Superfood 6 x

Goji bessen, rauwe cacao of chia zaadjes, superfoods zijn favoriet maar vaak ook prijzig. Superfoods zijn hartstikke goed voor je, gelukkig zijn er ook betaalbare superfoods. 6x: deze zijn super goedkoop.

Lekker: Avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Goedkope superfoods

Ze bestaan echt, goedkope superfoods. Een aantal op een rij.

Kiemen

Kiemen zitten tjokvol anti-oxidanten, kiemen versterken je immuunsysteem en ondersteunen je spijsvertering. Kiemen kan je overal bij eten en ze groeien gewoon door nadat je deze in huis hebt gehaald. Alfalfa- of rode radijskiemen of denk aan taugé.
Lekker: pittige pompoen hummus met kiwi op toast met een flinke hand prei kiemen.

Blauwe bessen

Blauwe bessen bevatten veel vezels, goed voor een vol gevoel. Neem een doosje uit de vriezer, net zo goed maar ’n stuk voordeliger.
Lekker: toast met zoete ricotta en blauwe bessen.

Lijnzaad

Lijnzaad een goed alternatief voor de chiazaad, perfect om de omega 3 aan te vullen en je darm-microbioom te ondersteunen. Voldoende water drinken is wel belangrijk, lijnzaad onttrekt vocht.
Lekker: pannenkoeken met lijnzaad.

Appelazijn

Appelazijn ’t kost je nog geen 2,00 per fles (1,69 om precies te zijn), ’t is makkelijk verkrijgbaar en het is een supplement met grote gevolgen voor de gezondheid. Meng 1 á 2 eetlepels appelazijn door een glas water en je hebt een glas vol superfood. Je eten zal hierdoor sneller verteren én het reguleert de bloedsuikerspiegel. Drink eventueel met een rietje om het glazuur van je tanden te beschermen.

Neem de appelazijn van Tromp & Rueb, ’t is een product ontstaan uit dubbele fermentatie. De appelazijn is heerlijk fruitig en de basis van ieder gezond gerecht. De appelazijn is een enorme smaakmaker en smaakversterker, het zoetje-zuurtje doet het goed in verschillende gerechten. Daarnaast is de azijn verpakt in een 100% gerecyclede PET-fles en is ook volledig recyclebaar. Tromp & Rueb is een trotse partner van de Nierstichting, win win!

Maak eens een basis vinaigrette met appelazijn. Meng 1 el appelazijn met 1 el citroensap en ’t rasp, peper en zout naar smaak. Voeg 6 el olijfolie extra vierge toe en roer goed. (Zout mengt slecht met olie dus zorg ervoor dat je goed roert en de olie pas toevoegt als alles goed is opgelost in de zuren).
Lekker: quinoa salade met broccoli met dressing van appelazijn.

Amandelen

Amandelen bevatten onder andere vitamine E, magnesium, vezels, natrium en essentiële vetten. De vitamine E in deze noten zijn goed voor je huid en door de gezonde vetten verminder je de kans op hart- en vaatziekten. Neem de ongebrande amandelen en niet meer dan een handje per dag.
Lekker: havermoutmuffins met amandelen en appel.

Cacao

Cacao bevat verschillende stoffen die goed zijn voor zowel je hersenen als je hart. Daarnaast kan cacao ook depressie voorkomen.
Lekker: chocolade kokosballetjes met cacao.

En er is meer: havermout is mega goed betaalbaar en ’t bevat reuze veel vezels, een banaan zit vol ijzer en is vezelrijk. Citroen bevat kalium en zit boordevol vitamine C en antioxidanten, groene bladgroenten, avocado en groene thee. Gember, dadels en boerenkool. Door de grote hoeveelheid antioxidanten die boerenkool bevat zorgt ’t voor snellere vetverbranding, verbetert je immuunsysteem en maakt de boerenkool je lever schoon.

Maak deze boerenkoolsalade met avocado.

dipsaus voor de chips

Lees verder

Lekker en gezond: chocolade havermout met banaan, dadels en noten.

Geschreven op: 9 januari 2023

Door Geschreven op: 9 januari 2023Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen