Avocado pit planten

’n Avocado pit planten zó doe je dat.

Avocado pit planten

Dit wil je doen, kweek je eigen avocado. Wist je dat je uit een pit van een avocado een echte avocadoboom kunt laten groeien? Je moet wel even geduld hebben het kan namelijk een flinke tijd duren voordat de avocado’s gaan groeien en met een beetje pech komen er helemaal geen avocado’s.. Een plant kweken uit een avocadopit is écht leuk maar ’t kan ook frustrerend zijn.

Avocado kweken dit is één van de manieren:

Spoel de pit om en stop ‘m voor 48 uur in een glas water. Droog de pit (na 48 uur) af en verwijder de schil. Pak de avocadopit in met een stuk keukenpapier, maak nat en stop ‘m in een afsluitbaar plastic zakje.

Leg het zakje op een warme plaats in de zon voor 2 á 3 weken en de pit zal kleine worteltjes krijgen. Zet de pit op een glas en zorg dat enkel de worteltjes in ’t water staan. De plant kan gaan groeien.

Avocado kweken zó kan ’t ook:

Maak de pit schoon laat 5 minuten weken in water. Steek 3 prikkers in de avocadopit en leg deze op een glas water net zodat de helft van de pit onder water staat. Ververs het water elke 5 dagen. Zet het glas met de avocadopit lekker in ’t licht maar niet in te veel direct zonlicht. Nu is het afwachten, in zo’n 2 tot 8 weken zal je wortels en een stengel zien verschijnen.

Als de avocadoplant een paar blaadjes heeft dan plant je ‘m in een pot. Zorg ervoor dat de pot niet vol aarde zit, zo ongeveer voor de helft, de pit moet je blijven zien en de plant moet in vochtige grond staan. Bij 30 cm ga je snoeien tot zo’n 20 cm en blijf voldoende water geven.

Tijd om aan de guacamole te gaan!

Avocadoplant

Heb je ‘m zelf gemaakt de avocadoplant? Probeer ’t ook eens met een mango pit!

Lekker: avocado toast met ei. Verse avocado spread met komijn en citroen op ’n geroosterde boterham.

Door Geschreven op: 25 maart 2020Laatste update: 15 september 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen