BBQ vlees van de biologische slager – dit is waarom

Biologisch vlees

Je gaat een bbq houden en wil vers en kwalitatief vlees op tafel zetten. Dit is waarom je dat het beste bij een biologische slagerij kan halen.

De voordelen van biologisch vlees

Waarom? Biologisch vlees is namelijk op een duurzame en diervriendelijke manier geproduceerd. Dit betekent dat de dieren een beter leven hebben gehad en dat het vlees vrij is van antibiotica en andere schadelijke stoffen. Daarnaast heeft bio vlees vaak een betere smaak en structuur. Bij een biologische slagerij kun je advies vragen over welke stukken vlees geschikt zijn voor de BBQ en welke marinades hier goed bij passen.

Een biologische slagerij zoals JP Puurvlees heeft verschillende voordelen ten opzichte van reguliere slagerijen. Biologisch vlees wordt namelijk geproduceerd met respect voor het milieu, de natuur en de dieren. Het vlees is afkomstig van bio veehouderijen waar de dieren een ruime leefomgeving hebben en bio voedsel krijgen. Bij een biologische slagerij zoals deze kun je erop vertrouwen dat het vlees van hoge kwaliteit is en dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn en duurzaamheid.

Lekker! Mais van de bbq met boter en grof zeezout.

Daarom kies je voor een lokale slager

Waarom, hierom! Als je op zoek bent naar goed vlees voor je BBQ, dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om naar een lokale slager te gaan. Lokale afzet bevordert de regionale economie en het zorgt ervoor dat je meer kennis krijgt over voedselproductie. Daarnaast is voedsel van dichtbij meestal supervers en met zorg gemaakt. Een goede slager kan je bovendien beter helpen bij het kiezen van kwalitatief beter vlees. Bij een lokale slager zoals een biologische slagerij kun je erop vertrouwen dat het vlees afkomstig is van duurzame landbouw en dat er rekening wordt gehouden met milieu, natuur en dierenwelzijn. Zo ben je niet alleen verzekerd van goed vlees, maar draag je ook bij aan een duurzame en gezonde voedselketen.

Inspiratie: bbq recepten barbecuen op houtskool, briketten of op gas: BBQ met vis, vlees of lekker vega. Inspiratie voor jóuw barbecue, makkelijke bbq recepten op ’n rij.

Biologisch vlees eten

Duurzame landbouw en de impact op het milieu

Duurzame landbouw (biologische, natuurinclusieve, grondgebonden of kringlooplandbouw) heeft een positieve impact op het milieu. Het zorgt voor evenwicht in de natuur, meer biodiversiteit en een gezonde bodem. Biologische slagerijen hechten veel waarde aan duurzame landbouw en werken daarom samen met boeren die op een duurzame manier vlees produceren. Bij biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wat gunstig is voor de bodem en het grondwater. Daarnaast hebben biologische boerderijen een beter dierenwelzijn en wordt er minder CO2 uitgestoten dan bij reguliere vleesproductie. Door te kiezen voor bbq vlees van een biologische slagerij, draag je bij aan een duurzame en gezonde voedselketen.

Voor erbij: avocado dip met verse peterselie, lekker én gezond met yoghurt en limoen voor naast je vlees.

De extra services van een biologische slagerij

Als je kiest voor bbq vlees van een biologische slagerij, dan profiteer je niet alleen van de voordelen van bio vlees en duurzame landbouw, maar ook van de extra services die deze slagerijen bieden. Diversen van deze bieden online bestelopties voor losse stukken vlees of complete BBQ pakketten en leveren zij door heel Nederland. Het vlees wordt vers bij je thuis afgeleverd door gebruik te maken van gekoeld en diepvries transport. Hierdoor ben je verzekerd van vers vlees. Naast BBQ arrangementen bieden ze ook catering en workshops aan. Door te kiezen voor bbq vlees bij een biologische slagerij, kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid, maar profiteer je ook van deze extra services.

Voor bij de bbq: rucola pesto maken met walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook.

Geschreven op: 20 april 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 20 april 2023Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen