Brioche con gelato uit Sicilië

Brioche con gelato uit Sicilië ofwel ’n broodje ijs.

Brioche con gelato Sicilie

Foto Instagram: IJssalon Gusto17 Milaan

Dit wil je hebben, ’n brioche con gelato uit Sicilië een brioche bun rijkelijk gevuld met Italiaanse gelato. Ofwel ’n zoet broodje met ’n bolletje ijs, een Siciliaanse traditie.

IJs, niet tussen ’n koekje, ’n hoorntje of in ’n bakje maar tussen ’n brioche bol. Dit wíl je proeven. Maar nóóit met sorbetijs dat is namelijk niet zoals ’t hoort. Gebruik enkel roomijs.

Zo maak je een brioche met ijs

Hoe je ‘m zelf maakt? Zó maak je een brioche met ijs, dé brioche con gelato uit Sicilië.

Neem een brioche bol, snij een dik plak van een brioche zoet witbrood of ga voor een vers melkbolletje. Toast het brood dat is namelijk ’t lekkerst met een laagje roomboter. Besmeer met twee of drie lepels ijs naar keuze. Ik zou gaan voor stracciatella ijs, pistache en strawberry cheesecake. Eet ‘m dan vooral rustig op… jawel tijdens ’t ontbijt! Maak ‘m af met een topping van vers geslagen room.

Meer IJs: IJs met dulce de leche maak ’t zelf.

Geschreven op: 1 maart 2020