Brunch recepten en ideeën – 5 x snel en lekker

Brunch

Brunch recepten en ideeën

Brunchen is niet alleen voor op zondag. Brunch kan áltijd. Het is een combinatie van ontbijt en lunch en biedt de perfecte gelegenheid om lekker te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Maar waar komt de traditie van brunchen vandaan, hoe kan je een brunch voorbereiden en hoe stel je een brunch samen? Enkele snelle, lekkere brunch recepten delen we hier. Laat je inspireren!

Maak eens avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen. Eet met toast en een gekookt ei.

De traditie van brunchen

Brunchen is een traditie die teruggaat tot de late 19e eeuw in Engeland en werd al snel populair in de Verenigde Staten. Het idee van een brunch was dat mensen op zondagochtend konden uitslapen en vervolgens genieten van een uitgebreide maaltijd die het ontbijt en de lunch combineerde. Het werd al snel een populaire sociale activiteit en een manier om te ontspannen en bij te praten met vrienden en familie.

Hoe bereid je een brunch voor?

Een brunch kan bestaan uit een breed scala aan gerechten, van hartig tot zoet. Om een brunch voor te bereiden, is het belangrijk om te plannen wat je wilt serveren en ervoor te zorgen dat je alles in huis hebt. Je kunt gerechten vooraf bereiden, zoals taarten, quiche en muffins, zodat je in de ochtend minder tijd hoeft te besteden aan koken. Zorg ervoor dat je genoeg drankjes en servies hebt en dat alles klaar staat voordat je gasten arriveren.

Dit zijn snelle en lekkere brunch recepten

Als je op zoek bent naar snelle, maar lekkere brunch recepten, dan hebben we enkele suggesties voor je:

// 1. Griekse yoghurt met fruit en granola

Dit is een eenvoudig maar smakelijk ontbijt dat snel kan worden bereid. Voeg wat gesneden fruit en granola toe aan een kom Griekse yoghurt en je hebt een voedzaam ontbijt.

// 2. Eieren in een mandje

Snij een rondje uit een snee brood en bak het in een koekenpan. Breek een ei in het midden van het brood en bak tot het eiwit gestold is.

Brunchen

// 3. Pesto quiche

Maak een quiche met eieren, roomkaas en een flinke schep pesto. Bak het geheel in de oven tot het gaar is en serveer warm.

// 4. Croissant met ham en kaas

Beleg een croissant met plakjes ham en kaas en bak het geheel in de oven tot het goudbruin is. Of maak een crompouce een roze croissant met romige vulling.

// 5. Acai bowl

Meng bevroren acai pulp met banaan, bosbessen en amandelmelk. Serveer het mengsel in een kom en garneer met fruit en granola.

Brunchen is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van goed eten en goed gezelschap. Met deze snelle, lekkere brunch recepten kun je in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten en genieten van een ontspannen ochtend met vrienden en familie.

Ook lekker voor erbij: rucola pesto maken met walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook.

Lees verder

Door Geschreven op: 22 februari 2023Laatste update: 17 november 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen