Dé foodtrends van 2021
2021 ’t Nieuwe jaar 2 dagen oud, dit zijn dé foodtrends van 2021: Hét jaar van de smashburger en thuis uit eten op topniveau, wederom ’t jaar van de alcoholvrije borrel ofwel dranquilo en tempeh is helemaal van nu, ik zet er een aantal op een rij. Dé trend op food gebied.
# 1 Dranquilo
Dranquilo, ’t komt van het Spaans ’tranquilo’ ofwel kalm aan met alcohol. Er verschijnen steeds meer siropen en seltzers in de schappen. Hard seltzer is een licht-alcoholische drankje van bruiswater met smaakaroma, meestal van fruit, ’n doorslaand succes in de VS.
Vegan friendly wijn: Alcoholvrije bubbels van ilja gort.
# 2 Tempeh
Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen heeft allang geen saai imago meer, culinair en hip kun je ’t noemen. Je ziet het steeds vaker in restaurants en met ’n beetje tijd over maak je ’t zelf. Tempeh is een fijne vleesvervanger en hartstikke gezond.
Tempeh is hip, kijk eens bij Vanja:
Dit bericht bekijken op Instagram
# 3 Picknicken en thuis uit eten
In ’t park of op het strand, picknicken op stand. Toffe takeaway boxen om mee te nemen voor onderweg of om thuis uit eten te gaan. Online ’n kookworkshop volgen of een wijnproeverij is helemaal hot.
# 4 Smashburgers
’n Perfect geplette burger, smashburger hét broodje waar iedereen voor in de rij gaat staan. ’t Geheim van de smashburger: Het vlees wordt platgedrukt op een hete bakplaat zodat ’t lekker dun en krokant is. In Parijs, Londen en New York al een hype, nu hier nog…
Ook lekker: Snelle burger met sla maken met komkommersla.
# 5 Vegan friendly
Vegan friendly, ’t nieuwe normaal. In steeds meer restaurants wordt plantaardig gekookt, in de schappen is vegan sushi verkrijgbaar en binnenkort is er de Mc plant ofwel dé vegan burger van Mc Donald.
# 6 Soesjes
Van hartige soesjes gevuld met kaas tot zoete profiteroles, hét soesje is terug. In alle soorten en maten ga je deze tegenkomen in 2021. Petit gateau is zo’n plek waar je fantastische soezen of eigenlijk eclairs kan bestellen, the best in town, al zeg ik ’t zelf.
# 7 Super sandwiches
Wederom de super sandwiches en ’t liefst met veel calorieën, de squid sandwich ofwel een broodje inktvis zal je steeds vaker tegenkomen in 2021.
Ook lekker: Calamares met limoen mayo gefrituurde inktvis krokant gebakken met ’n frisse dip..
# 8 Boter met ’n smaakje
Boter met ’n smaakje zoals kamille, zeewier of langoustine.
Ook lekker: Luchtig geklopte boter met mosterd, geklopte roomboter met pit.
# 9 Stracciatella
Stracciatella dé Italiaanse kaas gemaakt van buffelmelk is vet lekker! ’n Beetje zurig, draderig en heerlijk romig én broertje van mozzarella en burrata. Stracciatella di bufala probeer maar eens.
# 10 Lokaal en eerlijk
Lokaal en eerlijk eten ofwel bewust boodschappen doen. Ondersteun de lokale landbouw: In de Buurderijen bepalen de boeren en ambachtelijke producenten zelf hun prijzen, waardoor zij een inkomen krijgen dat fair is voor hen én goed is voor de lokale economie.
Vegan koken in 2021: Vegan recepten.
Geschreven op: 2 januari 2021
Recente recepten en artikelen