De lekkerste Europese desserts op een rijtje!

Simpele chocolademousse

De lekkerste Europese desserts op een rij, het nagerecht is de lekkerste gang van de avondmaaltijd. Verschillende landen in Europa hebben de lekkerste desserts op hun naam staan. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Italiaanse of Franse desserts. Maar Engeland en Duitsland kunnen er ook wat van!

Frankrijk

De Franse keuken staat bekend om zijn enorme diversiteit. Ook de dessert liegen er niet om! Bijna iedereen kent de beroemde tarte tartin, crème brûlée en dame blanche wel. De Franse patisserie heeft door de jaren heen veel harten veroverd en dat niet zonder reden. Het is de moeite zeker waard om een paar wereldberoemde dessert uit ‘la France’ uit te lichten. Probeer ze vooral ook thuis uit! Gegarandeerd genieten.

Creme-brulee recept

Crème brûlée

Crème brûlée kun je inmiddels in restaurants over de hele wereld krijgen. Het bestaat uit een romige vanillepudding met een laagje gekaramelliseerde suiker erover. Het enige wat je nodig hebt is een gasbrander of grill. Kijk bij het recept hoe je dit heerlijke dessert thuis kunt maken.

Tarte Tartin recept

Tarte tatin

Tarte tatin, dé beroemde appeltaart op z’n kop. Heerlijke appels met een laagje gekaramelliseerde suiker. Heerlijk bij de koffie of als nagerecht met een bolletje ijs. Hij is het allerlekkerst wanneer je hem warm serveert. Maak hem met dit tarte tatin recept heel eenvoudig zelf klaar.

Italië

Italië is het land met de meeste desserts op zijn naam. Ze houden ervan om tradities in ere te houden en het doorgeven van desserts aan familieleden is dan ook eeuwenlang gebeurd. Misschien dat dit de reden is dat er vandaag de dag zoveel Italiaanse desserts bestaan.

Tiramisu zelf maken recept

Tiramisu

Het meest bekende, Italiaanse dessert is uiteraard: tiramisu. Wie is er niet gek op? Heerlijke mascarpone, slagroom, lange vingers en koffie zijn een aantal van de heerlijke ingrediënten in dit dessert. Het lijkt een ingewikkeld gerecht, maar dat valt reuze mee als je de stappen van dit recept volgt.

Duitsland

De Duitse keuken lijkt misschien niet de meest lekkere keuken qua desserts, maar de Duitsers hechten enorm veel waarde aan gerechten. De kwaliteit van een maaltijd is enorm belangrijk en daarnaast zit de Duitse keuken vol met heerlijke streekgerechten. Ze maken veel gebruik van regionale producten en deze toveren ze om tot een heerlijk gerecht.

Apfelstrudel recept

Apfelstrudel

Apfelstrudel is misschien wel het meest bekende, Duitse nagerecht. Heerlijke, warme appels met kaneel, suiker en rozijnen, gewikkeld in een laagje bladerdeeg. Ook in dit gerecht maken de Duitsers gebruik van regionale producten. Het smaakt ook heerlijk bij de thee., koffie of een bolletje ijs en warm is hij het allerlekkerst. Probeer het met dit apfelstrudel recept zelf klaar te maken. Het is veel eenvoudiger dan het lijkt!

Engeland

Ook de Engelse keuken staat bekend om haar heerlijke nagerechten. Wie kent de Engelse trifle, apple crumble taart en de verschillende cupcakes niet? Allemaal traditionele, Engelse gerechten die inmiddels over de hele wereld nagemaakt worden.

Trifle recept

Trifle

Ook is trifle een heel beroemd, Engels nagerecht. Dit trifle recept zit vol met heerlijke ingrediënten als roombotercake, bosvruchten, sherry en slagroom. Maar hem heel eenvoudig zelf door hem van tevoren klaar te maken en na het avondeten op te smikkelen.

Kijk voor meer heerlijke recepten bij onze nagerechten.