De lekkerste Europese desserts op ’n rij

Simpele en snelle chocolademousse

De lekkerste Europese desserts op een rij, het nagerecht is de lekkerste gang van de avondmaaltijd. Verschillende landen in Europa hebben de lekkerste desserts op hun naam staan. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Italiaanse of Franse desserts. Maar Engeland en Duitsland kunnen er ook wat van!

Frankrijk

De Franse keuken staat bekend om zijn enorme diversiteit. Ook de dessert liegen er niet om. Bijna iedereen kent de beroemde tarte tartin, crème brûlée en dame blanche wel. De Franse patisserie heeft door de jaren heen veel harten veroverd en dat niet zonder reden.

Crème brûlée

Crème brûlée, inmiddels over de hele wereld te bestellen. Dit dessert bestaat uit ’n romige vanillepudding met een laagje gekarameliseerde suiker. Enkel nodig een gasbrander of grill. Kijk bij ’t recept hoe je de crème brûlée thuis kan maken.

Tarte tatin

Tarte tatin, dé bekende appeltaart op z’n kop. Appels met een laagje gekarameliseerde suiker. Voor tussendoor of als nagerecht met een bol ijs. ’t Lekkerst als je hem warm eet. Bak de tarte tatin heel eenvoudig zelf.

Italië

Italië is het land met de meeste desserts op zijn naam. Ze houden ervan om tradities in ere te houden en het doorgeven van desserts aan familieleden is dan ook eeuwenlang gebeurd. Misschien dat dit de reden is dat er vandaag de dag zoveel Italiaanse desserts bestaan.

Tiramisu

’t bekende Italiaanse dessert is natuurlijk tiramisu. Wie is er niet dol op?! Mascarpone, slagroom, lange vingers en koffie, ’n aantal van de ingrediënten in dit dessert. Het lijkt een ingewikkeld gerecht, maar dat valt reuze mee als je de stappen van ’t recept volgt.

Duitsland

De Duitse keuken misschien niet direct wat opvalt met desserts, maar de Duitsers hechten enorm veel waarde aan gerechten. De kwaliteit van een maaltijd is enorm belangrijk en daarnaast zit de Duitse keuken vol met heerlijke streekgerechten. Ze maken veel gebruik van regionale producten en deze toveren ze om tot een heerlijk gerecht.

Apfelstrudel

Apfelstrudel is misschien wel ’t meest bekende Duitse nagerecht. Warme appels met kaneel, suiker en rozijnen, gewikkeld in een laagje bladerdeeg. In dit gerecht maken de Duitsers gebruik van regionale producten. Perfect bij de thee, als na met een bol ijs. Warm is de apfelstrudel recept ’t lekkerst.

Engeland

Ook de Engelse keuken staat bekend om heerlijke nagerechten. Wie kent de Engelse trifle, apple crumble en de verschillende cupcakes niet?! Traditionele Engelse gerechten die inmiddels over de hele wereld gemaakt worden.

Trifle

De trifle ’n heel bekend Engels nagerecht. Dit trifle recept zit vol heerlijke ingrediënten als roomboter cake, bosvruchten en slagroom, eenvoudig zelf te maken.

Door Geschreven op: 13 oktober 2018Laatste update: 26 oktober 2020

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen