De lekkerste hete sauzen – dit zijn ze

Pittige saus op basis van rode pepers ofwel hot sauce is hot, de lekkerste hete sauzen.

Lekkerste hete sauzen

Hou jij van pittig en doe jij echt óveral hot sauce over? De lekkerste hete sauzen op ’n rij. Komt ie:

// Huy Fong Sriracha Saus

Huy Fong Sriracha saus is hot! ’n Saus waarvan de mix van pepers en knoflook perfect is, razend populair in de VS en nu ook bij ons. Elk jaar worden er zo’n 10 miljoen flessen geproduceerd. ’n Pittige, friszure chilisaus die echt werkelijk overal bij past en je koopt de Sriracha saus gewoon in de toko of supermarkt.

Lekker: Chili con carne met Sriracha saus of dip met ’n paar wraps met mango en brie.

// Pain is good Jamaican style

Dit is pas ’n hot sauce, Pain is good Jamaican style is behóórlijk pittig en vól Caribische specerijen. De saus komt uit de jungles van Jamaica, vanuit een hutje met een kleine tuin waar Scotch Bonnet en Habanero pepers groeien wordt Jerk sauce gemaakt ofwel een Jamaicaanse bbq saus. Naast de pepers proef je ook knoflook ui en ananas. Lekker bij ’n stuk vlees.

Lekker: champignon spies gemarineerd met Pain is good Jamaican style.

// Tabasco

De leider van de pittige sauzen is toch zeker wel tabasco, ’n echte smaakmaker. De pepers rijpen drie jaar op eikenhouten vaten met zout en samen met wat azijn ben je klaar om je gerecht of cocktail op te spicen. Enkel in Louisiana wordt de tabasco saus gemaakt in één fabriek ter wereld. Het precieze recept is een al honderd jaar goed bewaard familiegeheim. Aan een paar druppels tabasco heb je al genoeg.

Lekker: Zoete aardappel chili met bonen met Tabasco.

// Chipotle

Chipotle is rokerig zoet en pittig, niets anders dan ’n gerookte en gedroogde jalapeño peper en in verschillende vormen te verkrijgen. Chipotle is te gek lekker met ’n tortilla of wrap. Een Mexicaanse saus met een rokerig en zoet aroma doordat de peper wordt gerookt, maar daarnaast behoorlijk pittig. Deze gerookte jalapeñopeper is een perfecte toevoeging op je eten, ’n saus uit de Mexicaanse keuken.

Lekker: Kikkererwtenstoof met chipotle peper.

Sriracha Saus

// Cholula Hot sauce

Alleen ’t flesje al, ’n eye catcher voor op je tafel. Cholula Hot sauce heeft een mooie balans tussen ’t pittige en smaak en past eigenlijk overal perfect bij.

Ook lekker: Barbecue saus maken ofwel ’n shaslick saus. Je maakt ’t makkelijk met sjalot, tomaat en mosterd.

// Hete saus kopen

’n Webshop voor hete saus, gedroogde chilipepers en sauzen, van ’n beetje heet tot super spicy, voor de échte hot sauce liefhebbers. Hetesaus.nl

Maak toast met radijs en avocado met Sriracha chili extra hot saus, te gek lekker met de pittige radijs en zacht romige avocado.

Handig: Onmisbaar in je keuken 3 x keukengerei een aantal slimme hulpjes voor in de keuken die het koken een stuk gemakkelijker maken. De fijnste absolute keukengerei must haves. Onmisbaar een vijzel en stamper om je rode pepers en kruiden te vermalen en vermengen tot een hete sambal saus.

Geschreven op: 13 juli 2020

Door Geschreven op: 13 juli 2020Laatste update: 4 oktober 2020

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen