De lekkerste scroppino maak je zo!

Oud en nieuw 2022 - 2023

Sgroppino of scroppino, ’t kan allebei. Serveer als aperitief of als spoom tussen de gangen door, je maakt het echt zo. Met weinig ingrediënten als prosecco, wodka en sorbetijs citroen. Limoncello maakt deze Italiaanse cocktail af.

Ook lekker: bellini cocktail met prosecco peer en rozemarijn.

Een spoom is een tussengerecht dat ervoor zorgt dat de smaakpapillen neutraliseren. Zo kun je het best de smaak ervaren van elke gang. Maak je een scroppino is dat klassiek met prosecco, wodka en citroensorbetijs.

Voor erbij: appelbeignets maken met appel, bloem en vanille.

Oud en nieuw scroppino

Limoncello over?

Warme wintercocktail

Limoncello gemberthee is een heerlijke warme wintercocktail die heel makkelijk te maken is en goed past na het diner. Je neemt een kop heet water, 2 tl limoncello een paar plakjes verse gember en een stukje citroen. Drink lekker warm.

De lekkerste scroppino maak je zo met het recept hieronder.

Oud en nieuw 2022 - 2023

De lekkerste scroppino maak je zo!

4 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Sgroppino of scroppino als aperitief of als spoom met prosecco, wodka en sorbetijs. Een Italiaanse cocktail met limoncello.
Gang Drankjes, Tussengerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 personen
calorieën 196

Ingrediënten

  • 100 ml prosecco
  • 30 ml limoncello
  • 30 ml wodka
  • 4 bollen citroen sorbetijs

Instructies

  • Schep de bollen sorbetijs in een maatbeker. Blend het sorbetijs luchtig en schuimig.
  • Voeg de wodka en limoncello toe en als laatste de prosecco. Schenk in (gekoelde) champagne coupes. Maak af met een rietje, citroenzeste en verse munt.

Zo maak je: de lekkerste oliebollen met krenten en rozijnen.

Geschreven op: 23 december 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 23 december 2022Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen