De leukste cadeaus onder de 15 euro

Kerstcadeaus food

De leukste cadeaus onder de 15 euro – Voor een foodie, 6 favorieten en já, er zijn er meer.

The most wonderful time of the year, kerst! De leukste cadeaus onder de 15 euro voor je liefste foodie vrienden om je heen voor onder de boom, om te bezorgen of voor door de brievenbus. Zoek je misschien ook inspiratie voor kerst recepten.

Keukenkastje

Keukenkastjes

Verschillende edities liggen in de winkel elk over één ingrediënt. Vol anekdotes, handige weetjes en heel veel recepten. Appel en peer & Paddenstoel voor iedere thuiskok en ’t kan door de brievenbus. Prachtig uitgevoerde boekjes, het perfecte cadeautje.

In navolging van haar kookboek Eva’s keukenkast, kwam Eva Posthuma de Boer met deze leuke edities in de reeks keukenkastjes.

Panettone

Panettone chocolate

Geen kerst zonder Panettone, een luchtig Italiaans brood ofwel hoge cake gevuld met rozijnen en gekonfijt fruit van oorsprong uit Milaan. Traditioneel kerstgebak geserveerd met Spumante of Moscato wat je op kerstavond mag aansnijden.

Traditionele Panettone kan je ook halen bij Massimo Gelato in Amsterdam en kijk hoé lekker.

Pallini limoncetto

Limoncello kerstcadeau

Voor op tafel na het diner: limoncello. Deze Pallini limoncetto is zuiver en puur en heeft een heerlijke, frisse, zoete smaak. Er worden geen geur- of smaakstoffen aan toegevoegd, waardoor je echt alleen de pure citroenen ruikt en proeft.

Pallini limoncetto om te drinken maar ook te gebruiken voor een heerlijk eigen gemaakte scroppino, een limoncello tiramisu of een limoncello trifle. Pallini limoncello wordt gemaakt van I.G.P. Sfusato citroenen, die groeien aan de Amalfikust in de buurt van Napels. De citroenen worden op natuurlijke wijze geteeld en met de hand geplukt. Vervolgens weken de schillen van deze citroenen in pure alcohol, alvorens het geheel door toevoeging van suiker tot een mooie likeur gemaakt wordt naar een oud familierecept.

Kerst ornament knoflook

Kerst hanger knoflook SB

Knoflook hanger voor in de kerstboom speciaal ontworpen voor Sissy-Boy met de mond geblazen en daarna met de hand beschilderd. Ze komen voort uit een eeuwenoude traditie van vakmanschap. Het ornament is 6 cm lang en gemaakt van glas. Knoflook hanger kerst voor alle garlic fans.

Le Creuset mini cocotte

Cadeau le creuset mini cocotte

Misschien iets duurder maar hartstikke leuk cadeau: Le Creuset mini cocotte met deksel en handgrepen. Dit ronde mini stoofpannetje is van aardewerk en is geschikt voor oven, grill, magnetron en vriezer. Koop het stoofpannetje hier.

Diner Kaarsen

Diner kaarsen SB zwart
Kaarsen voor het diner Sjakies

Diner kaarsen maken je kersttafel af. Klassieke kaarsen ’n set van 4 van Sissy-Boy. Met de afmeting van 3,2 x 30 cm en een brandduur van zo’n 21 uur. Liever losse diner kaarsen in verschillende kleuren haal deze in de winkel.

Meer diner kaarsen (en cadeau inspiratie) voor je kersttafel shop je bij: Sjakies ’n set van 9 kaarsen lang en dun, ’n set van 6 kaarsen kort en dik of ’n set van 6 kaarsen dik en lang allemaal in de mooiste kleuren van Sjakies.

Meer musthaves: onmisbaar in je keuken 3x keukengerei nog een aantal slimme hulpjes voor in de keuken die het koken een stuk gemakkelijker maken.

Ook leuk om te lezen: de lekkerste hete sauzen dit zijn ze, pittige saus op basis van rode pepers ofwel hot sauce is hot, de lekkerste hete sauzen. Die je ook makkelijk zelf maakt met een vijzel en stamper.

Lees verder

Door Geschreven op: 7 december 2020Laatste update: 22 december 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen