Dit eet je voor een mooie huid 5 tips

Easy, je moet even weten wat je nodig hebt, dit eet je voor een mooie huid 5 tips.

Beauty food

Via voeding een gezonde en stralende huid krijgen, zo doe je dat.

# Avocado’s

Avocado’s zorgen voor je huid van binnen uit met flink wat gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Perfect voor de winter die weer komen gaat, gezonde vetten zijn nodig voor de vochtbalans van je huid. Vitamine C en E ofwel antioxidanten stimuleren het ontgiften van je
lichaam en zorgen ervoor dat je huid soepeler wordt. Avocado is te gek lekker op ’n cracker, als dip of door de pasta, eet lekker!

# Paranoten

Paranoten bevatten veel selenium, wat erg goed is voor het immuunsysteem. Het remt ontstekingen, hersteld schade door vrije radicalen en helpt onze schildklier reguleren en daarmee de stofwisseling. Het eten van slechts één paranoot per dag helpt al.

# Zalm

Zalm is een perfecte bron van eiwitten en omega-3-vetzuren, die belangrijk zijn voor het remmen van ontstekingen in ons lichaam en het verrijken van vocht aan onze cellen. Onderschat het belang van eiwitten niet voor je huid, haar of nagels. Voldoende eiwitten is van belang voor het behoud van de spiermassa. Als je geen zalm eet, compenseer dan met omega-3 vetzuur of geniet van plantaardige bronnen van omega-3’s zoals walnoten, chiazaad, hennepzaad of lijnzaadolie.

# Frambozen

Frambozen zijn één van de vruchten met de laagste gehalte aan suiker en zitten boordevol antioxidanten die schade door vrije radicalen helpen te bestrijden. Net als avocado’s zitten frambozen boordevol vezels. Een kopje verse frambozen bevat 8 gram vezels, dat is ongeveer een kwart van je dagelijkse vezel behoefte.

# Pompoenpitten

Pompoenpitten bevatten veel zink, dit mineraal beschermt onze huid tegen UV-straling en bevordert de collageen productie en haargroei. Pompoenpitten bevatten ook mineralen en B-vitamines, die helpen bij het bevorderen van gezond en sterk haar. Pompoenpitten, een perfecte bron van ijzer, eiwit, calcium en magnesium. Gebruik de pitten in salades, door de smoothie of meng met granola.

Stralende huid, zó doe je dat!

Gezond recept voor je huid? Courgette spaghetti met avocado pesto.

Geschreven op: 6 oktober 2019

Door Geschreven op: 6 oktober 2019Laatste update: 7 oktober 2019

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen