Wat kan je eten tegen het coronavirus

Coronavirus, hoe kan jij jezelf beschermen tegen de uitbraak van ’t virus. Er is geen vaccinatie om ’t nieuwe coronavirus infectie te voorkomen. We zullen moeten vertrouwen op het immuunsysteem van ons eigen lichaam. Dit kan je eten.

Eten ter bescherming tegen het Coronavirus

Het coronavirus. Misschien raken we nu toch echt een beetje in paniek. De schappen raken leeg, het lang houdbare wordt ingeslagen. Er is een betere manier, voedsel weet wat je eet. Wat helpt tegen Corona?

Helpt knoflook tegen coronavirus?

Knoflook is zo iets dat je eigenlijk elke dag zou moeten eten. ’t Staat bekend om de antivirale eigenschap die virale infecties kunnen helpen voorkomen of bestrijden. Knoflook heeft ’n sterke antioxidant effect ofwel je cellen worden beschermt. Goed voor je lijf dus en buiten dat is ’t een perfecte smaakmaker.

Uit onderzoek is gebleken dat knoflook helpt bij het voorkomen en verkorten van de duur van verkoudheid veroorzaakt door de eerdere coronavirussen. Echter zijn de antivirale eigenschappen van knoflook (nog) niet getest tegen het nieuwe COVID-19 ofwel corona virus.

Laatste update 4 februari 2020, knoflook beschermt je niet tegen het nieuwe coronavirus. Lees ’t hier.

Gember tegen corona

Gember is dus écht goed voor je. Uit studie blijkt dat gember vele gezondheidsvoordelen heeft en dat wisten we natuurlijk al. Eén daarvan is dat gember een ontspannende werking heeft op je luchtwegen, ’t helpt je te stoppen met hoesten en ’t doodt bacteriën. Eet een aantal dunne schijfjes verse gember per dag.

Omdat het nieuwe coronavirus de ademhalingswegen ernstig kan beïnvloeden, kan het regelmatig eten van verse gember de symptomen helpen verlichten in het geval je hier last van hebt. Het helpt tegen keelpijn, ’t geeft je immuunsysteem een boost wat natuurlijk heel fijn is zeker wanneer je een verkoudheid hebt. Genoeg redenen om gember elke dag te eten.

Eet gember vers, verwerk in een gerecht of maak er makkelijk gemberthee van.

Fruit groenten en kruiden

Dit zal niet als een verrassing komen, eet veel vers fruit, groenten en kruiden. Deze bevatten veel vitamines en antioxidanten die goed zijn voor je gezondheid. Hoewel voedingsmiddelen meestal geen directe medicinale voordelen bieden, staan ​​knoflook en gember bekend om hun antivirale eigenschappen die virale infecties kunnen helpen voorkomen of bestrijden.

Eet citrusvruchten. ’n Beetje zuur maar super gezond. Citroen en grapefruit bevatten veel vitamine C. Denk ook aan ananas en mango. Lees ’t hier in de krant (7 maart 2020) over vitamine C in combinatie met het corona virus.

Groente

Verminder eten uit de frituur

Regelmatig eten uit de frituur van de grill of van de bbq veroorzaakt oxidatieve stress (er komen schadelijke stoffen vrij tijdens stofwisselingsprocessen) en ontstekingen in het lichaam. Dit is ook zo met suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken, ook die kunstmatig gezoet zijn. Dit soort voedingsmiddelen en dranken kunnen ontstekingen in het lichaam veroorzaken en ’t immuunsysteem verzwakken, zodat je meer kans hebt op een virale infectie.

Met ’t nieuwe coronavirus infectie hangt de kans op genezing sterk af van je immuunsysteem, dus het is de moeite waard om alles te doen wat nodig is om het afweermechanisme van je lichaam te versterken.

Voldoende slaap en rust

Slaaptekort en vermoeidheid kunnen ’t immuunsysteem verzwakken en je vatbaarder maken voor infectieziekten. Zorg ervoor dat je voldoende slaap en rust krijgt terwijl je ook je stressniveaus beheert. Zowel lichamelijke als emotionele stress kan een negatieve invloed hebben op je immuunsysteem.

Hoe eng het ook klinkt, wees bewust dat ’n nieuwe coronavirus infectie alleen fataal kan zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem. Mensen met een normaal immuunsysteem zullen (waarschijnlijk) genezen van een coronavirus infectie.

Aldus Henry Tianus, wetenschapper uit Londen.
Coronavirus how to protect yourself from the deadly virus outbreak.

En dan ben je ziek, wat te doen bij een corona besmetting? Maak zelf ’n Hot toddy. Een warme drank gemaakt van whiskey honing en citroen, ’n drankje dat perfect kan werken als medicijn tegen de griep, hoest en verkoudheid.

Een redding voor de 25 jarige Engelsman Connor Reed in Wuhan, lees zijn dagboek hier. Een update van 4 maart 2020.

Geschreven op: 2 februari 2020

Door Geschreven op: 2 februari 2020Laatste update: 21 maart 2020

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen