Eet vaker een appel 4 x waarom

Hoe gezond is een appel?

Eet vaker een appel

Ondanks dat de appel in vergelijking met ander fruit maar weinig vitamine C bevat zijn appels wel reuze gezond. Een appel zit tjokvol vezels en kalium en appels bevatten weinig calorieën, zo’n 80 in 1 appel. Eet ‘m lekker met schil nadat je de appel goed gewassen hebt. In de schil zitten namelijk een groot deel van de vitamines en mineralen.

// Afvallen met appels

Appels eten bij een gevoel van trek werkt perfect. Je hongergevoel verdwijnt en je krijgt maar weinig calorieën binnen, prima als je een paar kilo’s kwijt wilt.

// Appels eten voor je tanden

Appels eten beschermt ook je tanden. Het sap van de appel kan vele bacteriën doden en dus het bederven van tanden tegen gaan. Toch zit er ook een keerzijde aan, de appel kan ook het tandglazuur aantasten door de zuren van de appel. Eet de appel het liefst direct na je maaltijd.

Inspiratie: zo krijg je het snel warm eet dit! 5 Tips.

// Meer uithoudingsvermogen

Appels bevatten het antioxidant ‘quercetine’ ook bekend als flavonoïde. Dit zorgt voor meer zuurstof in de longen waardoor je uithoudingsvermogen vergroot wordt. Ook te vinden in o.a. kappertjes, koriander, rode ui en radicchio.

// Het ontgiften van de lever

Appels dragen bij aan het ontgiften van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het opslaan en omzetten van voedingsstoffen uit ons voedsel wat we binnen krijgen. Naast de appel of ander fruit werken broccolispruiten, kool, spruitjes en boerenkool ook reuze!

Lekker: snelle witlofsalade recept met appel ei en yoghurt en geroosterde pecannoten.

Dus 4 x waarom, eet vaker een appel.

Eet vaker een appel - 4 x waarom

Appelweetje; Leg je een appel tussen ander fruit in dan zal je fruit sneller rijpen, wil je dit niet, leg de appels dan apart. Appels produceren een stofje waardoor ander fruit sneller zal rijpen.

Ook lekker: komkommersalade met appel yoghurt en limoen. Ook favoriet: Chantal’s favorieten juices, powershots en chocolade.

Bijgewerkt op: 29 juni 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 28 februari 2022Laatste update: 1 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen