Eet vaker een hand kersen – 4x waarom

Kersen eten

Kersen zijn super gezond – eet vaker een hand kersen

4x Waarom: kersen zijn super gezond en ze helpen je beter te slapen. Melatonine is een antioxidant dat een belangrijke rol speelt tijdens de slaap. Kersen bevatten veel melatonine waardoor je nachtrust op en top kan zijn.

De kers zit tjokvol vitamine, vooral A en C, daarnaast zitten kersen bomvol mineralen zoals koper en kalium. Vitamine A zorgt onder andere voor je immuunsysteem, ogen en huid. Met 100 gram kersen zit je al bijna aan de helft van je dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Kalium helpt je aan een gezonde bloeddruk.

Maken: snelle kersenjam met chiazaad suikervrij vegan en mega lekker.

Last van spierpijn, eet ook dan elke dag een hand vol kersen. De antioxidanten die in de kers zitten geven je bescherming tegen vrije radicalen die ontstaan tijdens het sporten. Broccoli en komkommer zijn ook aanraders, deze bevatten ook veel antioxidanten. Inspiratie: broccoli burger recept knoflook en rode ui.

Kersen bevatten maar weinig calorieën, zo’n 50 per 100 gram, ’n perfect tussendoortje dus. Ook zit de kers vol vezels dus fijn voor de darmen. Kortom een handje kersen per dag om je lekker fit te voelen.

Toetje: kersen en room recept voor ’t dessert.

Eet vaker kersen

Bakken: kip kersentaart ’n variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche.

Aangepast op: 21 juni 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 19 juli 2022Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen