Eitjes eten! 3x eieren recept

Recepten met ei: heerlijk, makkelijk en veelz-ei-dig! Soldaatjes / Roze eitjes / Eiersalade

3x eieren eten

Een ei recept voor ontbijt, brunch met ei en borrel met ei. Kies hier of neem ze alle drie, simpele gerechtjes met ei.

Soldaatjes met een zachtgekookt ei

– lekker voor ’t ontbijt

Kook de eieren (1 pp) zacht in zo’n 3 tot 5 minuten, ’t perfecte eitje maken doe je zo. Rooster ondertussen de boterhammen (1 pp) en snijd deze in repen, dit zijn de soldaatjes. Strooi wat vers gemalen peper en grof zeezout op de rand van je bord. Laat de eieren na het koken kort schrikken en zet ze in een eierdopje. Snij of hak de bovenkant van het ei eraf met een mes. Doop de geroosterde sneetjes brood in het zachte eigeel en eet naar smaak met zout en peper.

Ook lekker: gevulde eieren maken met avocado dip en verse peterselie. Heerlijke combinatie én gezond met yoghurt en limoen. Serveer met een mandje toast.

Toast met eiersalade

– lekker als hapje

Neem 2 gekookte eieren en snij in blokjes, meng met 1 el mayonaise, 1 tl fijngesneden kruiden, snuf peper en zout. Smeer de eiersalade op de toast. Gezonde eiersalade maken met yoghurt is ook een idee.

Eieren recept

Roze gevulde eieren

– lekker voor de brunch

Neem 6 eieren en kook in 8 á 10 minuten hard, laat ze daarna direct schrikken in koud water. Pel de eieren en leg ze in een schaal samen met 400 ml rode bietensap, 1 el azijn en ’n snuf zout, Laat minimaal 1 uur staan. Hak ondertussen 10 gr dille fijn en rasp de schil van een halve citroen (bio). Haal de eieren uit het roze vocht en dep ze droog. Snij de eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel. Prak het eigeel fijn en meng samen met 1 el mayonaise, de dille en ’t rasp van de citroen. Vul de eieren met het eigeel mengsel met 2 tl of een spuitzak. Maak af met overgebleven dille en serveer op een mooi bord.

Deze vrolijke roze gevulde eitjes zijn de sterren van de brunchtafel.

Voor erbij op de brunchtafel: rucola pesto met walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook.

Maak ook eens: gado gado met pindasaus en ei.

Lees verder

Door Geschreven op: 6 april 2023Laatste update: 24 februari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen