Etenswaren die je kan invriezen waarvan je ’t niet wist

Etenswaren die je kan invriezen waarvan jij het niet wist

De prullenbak in, welnee joh! Er kan veel meer de vriezer in dan je denkt. 5 x etenswaren die je kan invriezen waarvan je ’t niet wist.

Gebruik jij je vriezer al optimaal? Zo kan je van al je etenswaar uiterst goed gebruik maken. Waaronder je favoriete bananenbrood en ingrediënten voor je smoothie recepten.

Pepers

Pepers, altijd goed om in huis te hebben, bij de toko neem je vaak enorme zakken met pepertjes tegelijk mee. Maak er ’n sambal van, pikante hummus of een pittige curry. Pepers kan je prima in een diepvrieszakje in de vriezer leggen, binnen een half uur zijn ze ontdooid.

Maak lekker ’n bord spaghetti aglio olio rode peper ’n traditionele spaghetti aglio e olio recept met rode peper (uit de vriezer?!).

Limoenen

Limoenen of citroenen in netjes, soms te veel voor het moment. Vaak gebruik je de schil als rasp voor in ’n baksel of in een kokos curry. Laat dat nu veel makkelijker te raspen zijn als de limoen of citroen uit de vriezer komt. Het sap kan je na het ontdooien persen, in een ijsblokjesvorm schenken en bewaren in de vriezer mocht je dat nu net niet nodig hebben.

Ook kan je dit van te voren doen, eerst raspen en persen en dan invriezen. Maak eens een zoete aardappel met huttenkase met ’t sap en rasp van limoen.

Handig: Rabarber is niet het hele jaar verkrijgbaar, ’t is een echte lentegroente, een voorjaarsfavoriet: Rabarber 6 x de lekkerste en wist je dat je de rauwe rabarberstengels prima kan invriezen?

Verse kruiden

Twijfel jij ook wel eens, verse kruiden in de vriezer of toch maar niet. Het kan! Snij fijn, verdeel over een ijsblokjesvorm met een scheut olijfolie en vries in. Je kan ze ook met takjes en al in een diepvrieszakje in de vriezer bewaren.

Smoothie bowl van aardbeien kokos en granola recept

Melk

Gebruik je enkel kleine hoeveelheden melk en is ’t vandaag in de aanbieding, melk invriezen, ’t kan! Zo is het langer houdbaar (2 maanden vanaf het moment dat het de vriezer ingaat) en hou je niets over. Gebruik je kleine porties verdeel de melk dan in een ijsblokjes houder. Wil je het hele pak in de vriezer bewaren schenk dan eerst een scheut melk eruit, bevroren melk gaat namelijk uitzetten.

Enneh.. zuivel zoals boter, karnemelk en slagroom kunnen ook prima in de vriezer. Zo ook kaas, rasp kleine stukjes die je over hebt en bewaar in een diepvrieszakje in de vriezer. Handig voor pasta recepten of oven gerechten.

Gember

Gember is maandenlang houdbaar in de vriezer, rasp voordat je het invriest of leg in z’n geheel in de vriezer en rasp wanneer je het nodig hebt. Lekker en altijd bij de hand voor ’n Aziatisch gerecht of ’n kop gemberthee.

Daarnaast kan je fruit in ’n ijsblokjesvorm met water invriezen, ’t staat niet alleen leuk in een cocktail of glas limonade maar ook voor een smoothie is ’t perect. Bevroren druiven (wel even in een diepvrieszakje) zijn super lekker, net ’n snoepje. Daarnaast kan je wijn invriezen liefst in ’n ijsblokjesvorm zo kan je ze makkelijk gebruiken bij het maken van soepen en sauzen.

Ook een avocado kan je makkelijk in kleine blokjes invriezen.

Lezen: Eten voor het slapen eet dan dit wat kan je het beste eten voor ’t slapen gaan: de do’s & dont’s.
Lekker: Bloedsinaasappel smoothie met mango en banaan uit de vriezer.

Geschreven op: 9 februari 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 10 februari 2021Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen