Films over eten voor het najaar

Herfst! Een heerlijk seizoen voor films over eten, perfect voor het najaar. Welke foodfilms behoren tot jouw favorieten? We hebben tien heerlijke films op rij om bij weg te kruipen. Dus zet de popcorn klaar en geniet van culi herfstavonden.

Films over eten najaar

Tien keer films voor foodies

Herfst, welke foodfilm kijk jij? Tien keer film op een rij.

// The Menu

Er staat meer op het menu als enkel een hoogstaande culinaire ervaring in restaurant Hawthorne. Deze spannende culinaire thriller met een vleugje horror is gemaakt voor fijnproevers. Adem in en kijken.

// Bad Habits / Malos Habitos

Bad Habits is een dramafilm uit 2007 met met Ximena Ayala, Elena de Haro en Marco Antonio Treviño. Een film over slechte (eet)gewoontes, mensen die lijden aan diverse eetstoornissen, ’n moeder met anorexia, een overspelige echtgenoot en hun mollige dochter.

// No reservations

Kate is een perfectionist en vrouwelijke chef (Catherine Zeta-Jones) die volledige controle heeft over haar keuken en volledig opgaat in haar werk. Het noodlot slaat toe wanneer ze op een dag een telefoontje krijgt. De zus van Kate heeft een auto ongeluk gehad en is daarbij overleden. Kate neemt de zorg voor Zoe op zich, de dochter van haar zus. Ze moet nu de keuken delen met een mannelijke chef Nick (Aaron Eckhart). Nick heeft totaal andere ideeën over het eten dan Kate wat voor de nodige conflicten zorgt.

// Chef

Chef is een film over de overwerkte Chef-kok Carl Caspers (Jon Favreau). Als hij wordt ontslagen en een nieuwe baan moet vinden gaat hij samen met z’n beste vriend en zijn zoon, waarmee hij een geweldige relatie krijgt een foodtruck beginnen. Ze starten een reis door Amerika. Deze film laat zien hoe de liefde voor eten mensen weer bij elkaar kan brengen.

Zin in popcorn: popcorn met salted caramel maak je zo.

// Ratatouille

De film speelt zich af in één van de beste restaurants in Parijs. Remy de rat droomt er van om een beroemde Franse kok te worden. In tweestrijd met wat zijn familie wil en wat hij wil. Remy zet samen met zijn vriendje Linguini Parijs op z’n kop. Ratatouille is een fijne familiefilm. Wil je Remy’s signatuur uit de film maken? Hier vind je ’t ratatouille recept. Ratatouille staat op Netflix.

// Burnt

Chef-kok Adam Jones (Bradley Cooper) had met zijn Parijse restaurant Michelin sterren, maar is alles kwijt geraakt door drank, drugs en diva gedrag. Eenmaal terug besluit Adam een nieuw restaurant in Londen te beginnen met als doel weer aan de top te komen waarmee hij voor drie Michelin sterren wil gaan.

// The Hundred Foot Journey

Tegenover het Michelin restaurant van Madame Mallory in Frankrijk in het dorpje Saint-Antonin-Noble-Val komt een Indiaas gezin wonen dat ook een restaurant begint. Dit is het begin van een stormachtige relatie tussen Madame Mallory en het gezin. Madame Mallory doet er alles aan om het restaurant van de familie Kaddam te doen mislukken maar ontdekt dan ook het kooktalent van de zoon Hassan… The Hundred Foot Journey staat nu op Netflix.Meer film inspiratie: kijk hier.

// Big Night

Een komedie over twee broers die een Italiaans restaurant runnen. Het loopt niet geweldig en om het restaurant te redden plannen ze een avond om geweldig eten neer te zetten. Door de perfecte bereiding van klassieke Italiaanse gerechten krijg je zeker trek en zin om zelf Italiaanse recepten te maken.

// Eat Pray Love

Volg het leven van Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) die zich als pas gescheiden vrouw verloren voelt. Al reizende gaat ze op zoek gaat naar goed eten, spiritualiteit en liefde. Ze geniet van het eten in Italië, ervaart de kracht van gebed in India en vindt ten slotte de ware liefde op Bali. Een echte feelgood film. Eat Pray Love staat nu op Netflix.

// Chocolat

De mooie jonge Vianne Rocher (Juliette Binoche) blaast een ingedut Frans dorpje Lansquenet nieuw leven in door een chocolaterie te openen. Ze heeft een magische gave om voor elke inwoner de juiste soort chocola te kiezen.

// Willy Wonka & The Chocolate Factory

De gouwe ouwe uit 1971 Willy Wonka & The Chocolate Factory ofwel Sjakie en de Chocoladefabriek, ’n must see..

Zin om brownies te maken die snel klaar zijn: brownies met pindakaas met cacao zonder chocola met ’n diepe intense chocoladesmaak, fudge en sticky… Pindakaas en nougat crunch maken ’t af.

Lees verder

Door Geschreven op: 11 oktober 2020Laatste update: 6 oktober 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen