De leukste food festivals van zomer 2023

Food festivals die je niet wil missen, alle food events van zomer 2023.

Rollende keukens

Food festivals, je kan er niet omheen. Te leuk! Lekker picknicken, buiten eten het liefst met je hoofd in de zon, we zijn er dol op! Lekkers bij de beste foodtrucks halen op ’n rij, sapjes, drankjes, één feest! Van bekend tot onbekende food standjes je kan altijd weer wat nieuws ontdekken. Zomer in Nl!

Food festivals juni 2023

# 2 – 4 juni Italië Evenement / Kasteel de Haar Ontdek, proef en beleef Italië. De 20ste editie van het Italië Evenement.

# 2 – 4 juni Stoer Voer / Enschede Een relaxte festivalsfeer, dat is Food Festival Stoer. Genieten van verrassend en duurzaam eten & drinken. Rollende keukens bereiden met veel passie hun gerechten pal voor je neus. Naast het geweldige eten, drink je heerlijke lokale en duurzame wijnen en speciaal bieren. Uiteraard worden kinderen bij ons niet vergeten en zorgen wij met onze vinyl dj’s, bands en andere activiteiten.
# 2 – 4 juni TREK / Nijmegen De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# 9 – 11 juni Lepeltje Lepeltje / Maastricht Een groen stadspark, live muziek, kwaliteitseten en een mooie-dingen-markt. Samen met een goed gevuld programma voor de kinderen in de mix en je hebt Lepeltje Lepeltje Amersfoort! De mobiele keukens brengen voor iedereen genoeg opties, of je nu van klassieke gerechten houdt of klaar bent voor een meer creatieve kost.

# 9 – 11 juni Foodtruck Festival Rrrollend / Vught (Fort Isabella) Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

# 9 – 11 juni TREK / Tilburg De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# 2 – 11 juni Bacchus Wijnfestival / Amsterdam Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer met een topgerecht of een culinaire snack, een burger uit de hand of liever vegan? Het is er allemaal. Dansen? De dj’s draaien ontspannen muziek.

# In afwachting Eten Op Rolletjes / Heel Nl Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.

# 9 – 11 juni TREK / Tilburg De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# 16 – 18 juni Foodtruck Festival Rrrollend / Arnhem (Gele Rijdersplein) Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

# In afwachting VEGGIE Festival / Amsterdam Het meest eigentijdse foodfestival van eigen bodem. Kleurrijke groentegerechten, stoere veggie burgers die de vleeseter verrassen, mezzes en falafel, homemade lemonades, de nodige GT’s, speciaalbier en natuurlijk een goede vibe, bruisende tunes en een toffe locatie hopelijk snel weer.

# 23 juni – 2 juli Parade / Eindhoven Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.

# 24 juni TAPT Festival / Alkmaar Een feest voor de liefhebber van speciaalbier. Allerlei bekende en minder bekende bieren uit Nederland en uit het buitenland.

# 24 – 25 juni Leiden Culinair / Leiden In het weekend van de Lakenfeesten, je favoriete ontmoetingsplek om de zomer in te luiden. Deze keer een 6,5 kilometer lange wandeling langs de Singel parkroute 2023. Ga met een passepartout langs 7 culinaire plekken langs de route. Lunch of diner en als je zin hebt allebei.

# 30 juni – 2 juli TREK / Amsterdam De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# In afwachting Gin Festival / Heel Nl Gin-liefhebber? Meer dan 100 merken uit binnen- en buitenland komen samen. Er kan worden geproefd, volg een masterclass en geniet van een ijskoude Gin-Tonic.

Maak zelf je eigen Festival cocktail.

Cocosnoot supplier

Foto: Food festival “Rollende keukens” Amsterdam Een paar tikken op de kokosnoot en als je het goed doet, breekt hij open. Drink met een rietje het kokoswater uit de noot, te gek lekker.

Cocosnoot

Food festivals juli 2023

Hippe happen, vegan burgers en frisse smoothies, kleedje mee naar de food festivals die je niet wil missen in Juli.

# 30 juni – 2 juli TREK / Amsterdam De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# 7 – 9 juli TREK / ‘s-Hertogenbosch De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# In afwachting Kannen & Kruiken / Zwolle
Proef stout, ale en lager van de beste ambachtelijke bierbrouwers. Spannende Merlots en zinderende Sauvignons met smaakvolle gerechtjes. Jawel dit festival staat in het teken van bier, wijn, eten en muziek.

# 7 – 23 juli Parade / Den Haag Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.

# 7 – 9 juli TAPT Festival / Utrecht Een feest voor de liefhebber van speciaalbier. Allerlei bekende en minder bekende bieren uit Nederland en uit het buitenland.

# 28 juli – 13 augustus Parade / Utrecht Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.

Vegan foodtruck

Food festivals augustus 2023

Hoogzomer in eigen land, picknickkleedje mee naar de leukste food festivals van augustus.

# In afwachting Amsterdam Kookt / Amsterdam Hét foodfestival wanneer het gaat om exclusieve en Internationale keukens, luxe lounges, high end beverages en een uitmuntende 5-sterren service. Amsterdam Kookt is anders, variërend en alles wat u zoekt in een food festival met een vleugje extra.
# 25 – 28 augustus Kannen & Kruiken / Amersfoort
Proef stout, ale en lager van de beste ambachtelijke bierbrouwers. Spannende Merlots en zinderende Sauvignons met smaakvolle gerechtjes.
Jawel dit festival staat in het teken van bier, wijn, eten en muziek.

# 18 augustus – 3 september Parade / Amsterdam Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.
# 16 – 18 augustus Foodtruck Festival Rrrollend / Gouda Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

# 18 – 20 augustus 2023 Foodtruck Festival Rrrollend / Den Haag (Lange Voorhout) Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

# In afwachting Eten Op Rolletjes / Utrecht Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.

# In afwachting Foodtruck Festival Rrrollend / Leiden Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# In afwachting Foodtruck Festival Rrrollend / Vught Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# In afwachting Proef Eet / Enschede
Proef de beste gerechten van lokale en regionale restaurants die met hun kraam op de markt staan. Geniet van muziek en entertainment.

# In afwachting Eten Op Rolletjes / Wageningen Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.

Jackfruit

Food festivals september 2023

Ook in september kan je nog lekker nazomeren op één van deze food festivals. Dit zijn de leukste in september.

# 1 – 3 september ProefPark / Haarlem Lekker nazomeren met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van rijdende keukens maken samen het beste street-, soul- en comfortfood. Van vegetarische Turkse meze naar Koreaanse sushi en van een chorizo worst naar een vegan burger.

# 8 – 10 september 2023 TREK / Den Haag De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

# In afwachting Foodtruck Festival joy / Utrecht Sushi & Asian Street Food Festival JOY is een rondreizend walhalla! Een bruisende Asian Street Food market met een speels Aziatische decor.

# In afwachting Djeema El Fna / Rotterdam De warme rook van de barbecues en de ritmische trommels van Djemaa el Fna brengen de sfeer van de Maghreb tot leven in Rotterdam. Geïnspireerd door het gelijknamige plein in Marrakesh, hét multiculti eetplein van de stad voor dit weekend.
# In afwachting Foodtruck Festival Rrrollend / Rotterdam Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

Maak zelf je Festival Food! Vegan bietenburger.

Mis je nog een leuk food event, laat het me dan weten.

Bijgewerkt op: 26 maart 2023

Door Geschreven op: 3 juni 2019Laatste update: 30 maart 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen