De leukste food festivals van zomer 2019

Food festivals die je niet wil missen, alle food events van zomer 2019.

Rollende keukens

Foto: Food festival “Rollende keukens” Amsterdam bij de foodtruck Metropolitan.

Food festivals, je kan er niet omheen. Te leuk! Lekker picknicken, buiten eten het liefst met je hoofd in de zon, we zijn er dol op! Lekkers bij de beste foodtrucks halen op ’n rij, sapjes, drankjes, één feest! Van bekend tot onbekende food standjes je kan altijd weer wat nieuws ontdekken. Zomer in Nl!

Food festivals juni 2019

# 6 – 10 juni TREK / Utrecht De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 7 – 8 juni Gin Festival / Utrecht Gin-liefhebber? Meer dan 100 merken uit binnen- en buitenland komen samen. Er kan worden geproefd, volg een masterclass en geniet van een ijskoude Gin-Tonic.
# 7 – 10 juni Cuisine Machine / Vlissingen Cuisine Machine, het grootste gratis culinaire carnaval van zuidwest-Nederland in en rond de Vlissingse Lasloods. Tientallen foodtrucks, eetkraampjes, muziek, barretjes stof, chaos, gedoe en veel rare verrassinkjes!
# 7 – 10 juni Bumperkluiven / Breda Ga langs bij Bumperkluiven en ontdek nieuwe smaken bij het brede aanbod aan foodtrucks, bestel één van de vele speciaalbieren of wijnen, neem plaats in de zon en geniet van de live muziek, kinder vermaak, zweefmolen, muziek en theater.
# 7 – 10 juni Lepeltje Lepeltje / Amersfoort Een groen stadspark, live muziek, kwaliteitseten en een mooie-dingen-markt. Samen met een goed gevuld programma voor de kinderen in de mix en je hebt Lepeltje Lepeltje Amersfoort! De mobiele keukens brengen voor iedereen genoeg opties, of je nu van klassieke gerechten houdt of klaar bent voor een meer creatieve kost.
# 7 – 10 juni Hap Stap Festival / Tilburg Happen, stappen en entertainment, een laagdrempelig festival, voel je welkom!
# 7 – 10 juni Foodtruck Festival Rrrollend / Rotterdam Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 7 – 16 juni Bacchus Wijnfestival / Amsterdam Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer met een topgerecht of een culinaire snack, een burger uit de hand of liever vegan? Het is er allemaal. Dansen? De dj’s draaien ontspannen muziek.
# 8 – 10 juni Eten Op Rolletjes / Ede Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.
# 11 – 14 juni Het Hoofdgerecht / Amsterdam Eten, drinken en gezelligheid.
# 14 – 16 juni TREK / Enschede De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 14 – 16 juni Eten Op Rolletjes / Arnhem Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.
# 15 – 17 juni VEGGIE Festival / Amsterdam Het meest eigentijdse foodfestival van eigen bodem. Kleurrijke groentegerechten, stoere veggie burgers die de vleeseter verrassen, mezzes en falafel, homemade lemonades, de nodige GT’s, speciaalbier en natuurlijk een goede vibe, bruisende tunes en een toffe locatie.
# 21 – 30 juni Parade / Rotterdam Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.
# 21 – 22 juni TAPT Festival / Alkmaar Een feest voor de liefhebber van speciaalbier. Allerlei bekende en minder bekende bieren uit Nederland en uit het buitenland.
# 22 juni Gin Festival / Rotterdam Gin-liefhebber? Meer dan 100 merken uit binnen- en buitenland komen samen. Er kan worden geproefd, volg een masterclass en geniet van een ijskoude Gin-Tonic.
# 27 – 30 juni Leiden Culinair / Leiden In het weekend van de Lakenfeesten, je favoriete ontmoetingsplek om de zomer in te luiden.
# 28 – 30 juni Fête du Champagne / Amsterdam Het eerste en Fêtste Champagne evenement van Nederland. Verwacht geen chique formele bedoeling. Juist de laagdrempeligheid en Franse charmante boerse stijl zal iedere wijnliefhebber naar Fete du Champagne trekken. Behalve de bekende champagne huizen is er ruimte voor de kleine boutique wijnboertjes en natuurlijk de methode Champagnoise en vele wijnen. Waardoor bubbels drinken voor iedereen betaalbaar wordt.
# 28 – 30 juni Eten Op Rolletjes / Haarlem Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.
# 28 – 30 juni Foodtruck Festival Rrrollend / Leeuwarden Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 29 juni Gin Festival / Eindhoven Gin-liefhebber? Meer dan 100 merken uit binnen- en buitenland komen samen. Er kan worden geproefd, volg een masterclass en geniet van een ijskoude Gin-Tonic.

Maak zelf je eigen Festival cocktail.

Cocosnoot supplier

Foto: Food festival “Rollende keukens” Amsterdam Een paar tikken op de kokosnoot en als je het goed doet, breekt hij open. Drink met een rietje het kokoswater uit de noot, te gek lekker.

Cocosnoot

Food festivals juli 2019

Hippe happen, vegan burgers en frisse smoothies, kleedje mee naar de food festivals die je niet wil missen in Juli.

# 4 – 7 juli TREK / ‘s-Hertogenbosch De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 5 – 7 juli Kannen & Kruiken / Zwolle
Proef stout, ale en lager van de beste ambachtelijke bierbrouwers. Spannende Merlots en zinderende Sauvignons met smaakvolle gerechtjes.
Jawel dit festival staat in het teken van bier, wijn, eten en muziek.
# 5 – 14 juli Parade / Den Haag Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.
# 6 – 7 juli De Nacht van de Wijn / UtrechtEen wijnfestival in de nacht met jawel, wijn! Maar ook zijn er foodtrucks, muziek en entertainment.
# 12 – 14 juli TREK / Amsterdam De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 13 – 14 juli TAPT Festival / Utrecht Een feest voor de liefhebber van speciaalbier. Allerlei bekende en minder bekende bieren uit Nederland en uit het buitenland.
# 19 – 4 augustus Parade / Utrecht Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.
# 19 – 21 juli Eten Op Rolletjes / Deventer Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.
# 26 – 28 juli Beach Food Festival / Oudeschild Texel Foodtrucks, strandhuisjes, zitzakken en parasols maken dit outdoor cooking festival tot een zomers feest.
# 26 – 28 juli Foodtruck Festival Rrrollend / Alkmaar Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

Vegan foodtruck

Food festivals augustus 2019

Hoogzomer in eigen land, picknickkleedje mee naar de leukste food festivals van augustus.

# 2 – 4 augustus Foodtruck Festival Rrrollend / Arnhem Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 2 – 4 augustus Amsterdam Kookt / Amsterdam Hét foodfestival wanneer het gaat om exclusieve en Internationale keukens, luxe lounges, high end beverages en een uitmuntende 5-sterren service. Amsterdam Kookt is anders, variërend en alles wat u zoekt in een food festival met een vleugje extra.
# 8 – 11 augustus Kannen & Kruiken / Amersfoort
Proef stout, ale en lager van de beste ambachtelijke bierbrouwers. Spannende Merlots en zinderende Sauvignons met smaakvolle gerechtjes.
Jawel dit festival staat in het teken van bier, wijn, eten en muziek.
# 9 – 11 augustus Foodtruck Festival Rrrollend / Den Haag Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 9 – 25 augustus Parade / Amsterdam Een theaterfestival met toffe acts, toneel, cabaret en zang en heel veel lekkers.
# 16 – 18 augustus Foodtruck Festival Rrrollend / Gouda Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 16 – 18 augustus Eten Op Rolletjes / Purmerend Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.
# 23 – 25 augustus Eten Op Rolletjes / Utrecht Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.
# 23 – 25 augustus ProefPark / Haarlem Lekker nazomeren met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van rijdende keukens maken samen het beste street-, soul- en comfortfood. Van vegetarische Turkse meze naar Koreaanse sushi en van een chorizo worst naar een vegan burger.
# 24 – 25 augustus Foodtruck Festival Rrrollend / Leiden Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 30 – 1 september Foodtruck Festival Rrrollend / Vught Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.
# 30 – 1 september Proef Eet / Enschede
Proef de beste gerechten van lokale en regionale restaurants die met hun kraam op de markt staan. Geniet van muziek en entertainment.
# 30 – 1 september TREK / Den Haag De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 30 – 1 september Eten Op Rolletjes / Wageningen Keukens op wielen, live muziek en theater de hele zomer op de mooiste plekken van Nederland.

Jackfruit

Food festivals september 2019

Ook in september kan je nog lekker nazomeren op één van deze food festivals. Dit zijn de leukste in september.

# 6 – 8 september Foodtruck Festival joy / Utrecht Sushi & Asian Street Food Festival JOY is een rondreizend walhalla! Een bruisende Asian Street Food market met een speels Aziatische decor.
# 6 – 8 september Kannen en Kruiken / Maastricht
Proef stout, ale en lager van de beste ambachtelijke bierbrouwers. Spannende Merlots en zinderende Sauvignons met smaakvolle gerechtjes.
Jawel dit festival staat in het teken van bier, wijn, eten en muziek.
# 20 – 22 september Djeema El Fna / Rotterdam De warme rook van de barbecues en de ritmische trommels van Djemaa el Fna brengen de sfeer van de Maghreb tot leven in Rotterdam. Geïnspireerd door het gelijknamige plein in Marrakesh, hét multiculti eetplein van de stad voor dit weekend.
# 27 – 29 september Foodtruck Festival Rrrollend / Rotterdam Een food festival vol foodtrucks dat door het land rrrolt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar ook leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel.

Maak zelf je Festival Food! Vegan bietenburger.

Mis je nog een leuk food event, laat het me dan weten.

Geschreven op: 3 juni 2019