Foodfilms kijken de leukste op ’n rij

De avonden worden langer, het betere bankhangen breekt weer aan. Als gepassioneerde foodie het liefst met één van deze films. Foodfilms kijken de leukste op ’n rij om dit najaar te kijken. We tippen 12 films over eten, ‘k kijk er nu al naar uit!

Popcorn movie night

Twaalf keer film voor foodies

Nazomeren, welke foodfilm kies jij dit najaar? Twaalf keer film voor foodies op ’n rij.

// Julie & Julia

Julie & Julia is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2009 met Meryl Streep en Amy Adams in de hoofdrollen. De film gaat over Julie Powells die haar saaie leventje spuugzat en is op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) ‘Mastering the Art of French Cooking’ in handen krijgt, besluit ze álle recepten uit het boek te koken. Een prachtig verhaal, deze film wil je zien. Met dit boek ’t boek van Mari Maris heb je dat vast ook, kook álle recepten uit ’t boek.

// No reservations

Kate is een perfectionist en vrouwelijke chef (Catherine Zeta-Jones) die volledige controle heeft over haar keuken en volledig opgaat in haar werk. Het noodlot slaat toe wanneer ze op een dag een telefoontje krijgt. De zus van Kate heeft een auto ongeluk gehad en is daarbij overleden. Kate neemt de zorg voor Zoe op zich, de dochter van haar zus. Ze moet nu de keuken delen met een mannelijke chef Nick (Aaron Eckhart). Nick heeft totaal andere ideeën over het eten dan Kate wat voor de nodige conflicten zorgt.

// Chef

Chef is een film over de overwerkte Chef-kok Carl Caspers (Jon Favreau). Als hij wordt ontslagen en een nieuwe baan moet vinden gaat hij samen met z’n beste vriend en zijn zoon, waarmee hij een geweldige relatie krijgt een foodtruck beginnen. Ze starten een reis door Amerika. Deze film laat zien hoe de liefde voor eten mensen weer bij elkaar kan brengen. En je krijgt zin in een nazomer met foodtruck festivals.

// Ratatouille

De film speelt zich af in één van de beste restaurants in Parijs. Remy de rat droomt er van om een beroemde Franse kok te worden. In tweestrijd met wat zijn familie wil en wat hij wil. Remy zet samen met zijn vriendje Linguini Parijs op z’n kop. Ratatouille is een fijne familiefilm. Wil je Remy’s signatuur uit de film maken? Hier vind je het recept. Ratatouille staat nu op Netflix.

// Burnt

Chef-kok Adam Jones (Bradley Cooper) had met zijn Parijse restaurant Michelin sterren, maar is alles kwijt geraakt door drank, drugs en diva gedrag. Eenmaal terug besluit Adam een nieuw restaurant in Londen te beginnen met als doel weer aan de top te komen waarmee hij voor drie Michelin sterren wil gaan.

// The Hundred Foot Journey

Tegenover het Michelin restaurant van Madame Mallory in Frankrijk in het dorpje Saint-Antonin-Noble-Val komt een Indiaas gezin wonen dat ook een restaurant begint. Dit is het begin van een stormachtige relatie tussen Madame Mallory en het gezin. Madame Mallory doet er alles aan om het restaurant van de familie Kaddam te doen mislukken maar ontdekt dan ook het kooktalent van de zoon Hassan… The Hundred Foot Journey staat nu op Netflix.

// Big Night

Een komedie over twee broers die een Italiaans restaurant runnen. Het loopt niet geweldig en om het restaurant te redden plannen ze een avond om geweldig eten neer te zetten. Door de perfecte bereiding van klassieke Italiaanse gerechten krijg je zeker trek en zin om zelf de keuken in te gaan.

// Eat Pray Love

Volg het leven van Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) die zich als pas gescheiden vrouw verloren voelt. Al reizende gaat ze op zoek gaat naar goed eten, spiritualiteit en liefde. Ze geniet van het eten in Italië, ervaart de kracht van gebed in India en vindt ten slotte de ware liefde op Bali. Een echte feelgood film. Eat Pray Love staat nu op Netflix.

// Chocolat

De mooie jonge Vianne Rocher (Juliette Binoche) blaast een ingedut Frans dorpje Lansquenet nieuw leven in door een chocolaterie te openen. Ze heeft een magische gave om voor elke inwoner de juiste soort chocola te kiezen.

// Estomago

Raimundo Nonato blijkt een ongekend talent voor koken te hebben. Hij start met werken in een eenvoudige bar, maar wordt dan aangenomen door de eigenaar van een Italiaans restaurant, die hem alles van het vak bijbrengt. Nonato krijgt eeuwige roem met gerechten die hij met de simpelste ingrediënten kookt.

// Babette’s Feast

Een Deense dramafilm over de Franse Babette, ze komt terecht in een klein Deens dorpje waar ze onderdak krijgt van twee zussen. Op een dag wint ze de loterij en maakt ze een feestmaal voor de familie waar ze voor werkt. Een diner om nooit te vergeten..

// Sjakie en de Chocoladefabriek

Wie kent Sjakie niet? Sjakie leeft in een arm gezin in de schaduw van de chocolatier Willie Wonka (Johnny Depp) met zijn mysterieuze chocoladefabriek. Willy Wonka verstopt gouden wikkels waarmee vijf personen een rondleiding door zijn fabriek krijgen. Eén van de vijf is Sjakie. Hij krijgt toegang tot de wereld van de snoepmaker Willy Wonka, een fabriek waar in geen vijftien jaar iemand is geweest.

Zelf popcorn maken? Popcorn met salted caramel maak je zó!

Door Geschreven op: 15 september 2019Laatste update: 6 oktober 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen