Geen tomatensoep? Maak een lichte kreeftensoep!
Even geen zin in tomatensoep? Wat dacht je van deze kreeftensoep met basilicumroom, ’n lichte soep van kreeft basilicum en patissons. Heerlijk romig, snel en super feestelijk.
Als het dit jaar je taak is om een voor- of tussengerecht te maken voor een kerstdiner, dan zit je met deze soep goed. Het is weer tijd om bijeen te komen met familie en om ze te verbazen met je kookkunsten. Met de eenvoudige manier van bereiden en de maximale smaaksensatie als uitkomst is deze lichte kreeftensoep het perfecte voor- of tussengerecht voor kerst 2021.
Ingrediënten
(4 porties)
- 250 ml slagroom
- 4 takjes basilicum
- 3 tomaten
- 1 l kreeftensoep (maak zelf kreeftensoep)
- 2 mini patissons of kwart plakjes courgette
- 100 g rivierkreeftenvlees (1 bakje)
Benodigdheden
- mixer / staafmixer
De voorbereiding voor de lichte kreeftensoep is ongeveer 15-20 minuten.
// Bereidingswijze
In de bereidingswijze maken we een onderscheid tussen de soep en de garnering. Zo kunnen de gasten zelf kiezen wat ze bij hun soep willen doen.
// Tomaten
Breng water aan de kook. Snij ondertussen de tomaten op de bolle kant kruislings in. Zet een kom met koud water naast de pan met kokend water. Doe de gesneden tomaten 10 seconde lang in de pan met kokend water en schep ze na deze 10 seconde in de kom met koud water. Op deze manier is het velletje makkelijk te verwijderen. Verwijder dus de velletjes en daarna ook de zaadjes van de tomaten en snij ze verder tot blokjes van een halve centimeter. We doen deze actie, zodat de velletjes niet los komen, wanneer ze in de warme soep zitten.
// Basilicumroom
Gebruik een staafmixer om de slagroom op te kloppen tot deze bijna stijf is. Snij het basilicum fijn en mix dit met de opgeklopte slagroom in een kommetje.
// Patisson
De patisson moet zo dun mogelijk worden gesneden. Dit kan met een scherp mes of met een schaaf.
// Soep
Verwarm de soep, maar zorg dat deze niet aan de kook komt.
// Opmaak
Verdeel de soep over de kommen. Verdeel vervolgens de rivierkreeftjes, de tomaten en de plakjes patisson over de kopjes. De basilicumroom kun je het beste ernaast serveren, omdat niet iedereen dit lekker vindt in een soep. Op deze pagina vind je nog meer kerstrecepten.
Lees verder
Recente recepten en artikelen