Geen tomatensoep? Maak een lichte kreeftensoep!

Even geen zin in tomatensoep? Wat dacht je van deze kreeftensoep met basilicumroom, ’n lichte soep van kreeft basilicum en patissons. Heerlijk romig, snel en super feestelijk.

Kreeftensoep met basilicumroom

Als het dit jaar je taak is om een voor- of tussengerecht te maken voor een kerstdiner, dan zit je met deze soep goed. Het is weer tijd om bijeen te komen met familie en om ze te verbazen met je kookkunsten. Met de eenvoudige manier van bereiden en de maximale smaaksensatie als uitkomst is deze lichte kreeftensoep het perfecte voor- of tussengerecht voor kerst 2021.

Ingrediënten

(4 porties)

  • 250 ml slagroom
  • 4 takjes basilicum
  • 3 tomaten
  • 1 l kreeftensoep (maak zelf kreeftensoep)
  • 2 mini patissons of kwart plakjes courgette
  • 100 g rivierkreeftenvlees (1 bakje)

Benodigdheden

  • mixer / staafmixer
Kreeftensoep met basilicumroom Jumbo

De voorbereiding voor de lichte kreeftensoep is ongeveer 15-20 minuten.

// Bereidingswijze

In de bereidingswijze maken we een onderscheid tussen de soep en de garnering. Zo kunnen de gasten zelf kiezen wat ze bij hun soep willen doen.

// Tomaten

Breng water aan de kook. Snij ondertussen de tomaten op de bolle kant kruislings in. Zet een kom met koud water naast de pan met kokend water. Doe de gesneden tomaten 10 seconde lang in de pan met kokend water en schep ze na deze 10 seconde in de kom met koud water. Op deze manier is het velletje makkelijk te verwijderen. Verwijder dus de velletjes en daarna ook de zaadjes van de tomaten en snij ze verder tot blokjes van een halve centimeter. We doen deze actie, zodat de velletjes niet los komen, wanneer ze in de warme soep zitten.

// Basilicumroom

Gebruik een staafmixer om de slagroom op te kloppen tot deze bijna stijf is. Snij het basilicum fijn en mix dit met de opgeklopte slagroom in een kommetje.

// Patisson

De patisson moet zo dun mogelijk worden gesneden. Dit kan met een scherp mes of met een schaaf.

// Soep

Verwarm de soep, maar zorg dat deze niet aan de kook komt.

// Opmaak

Verdeel de soep over de kommen. Verdeel vervolgens de rivierkreeftjes, de tomaten en de plakjes patisson over de kopjes. De basilicumroom kun je het beste ernaast serveren, omdat niet iedereen dit lekker vindt in een soep. Op deze pagina vind je nog meer kerstrecepten.

Lees verder

Door Geschreven op: 2 december 2021Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen