Gezond verjaardagscadeau – 3 tips!

Gezond verjaardagskado

Drie tips voor een gezond verjaardagscadeau

Een bos bloemen, geurtje of boek is natuurlijk altijd welkom, maar voor de echte gezondheidsliefhebber zijn er wel originelere cadeaus te verzinnen. En laten we eerlijk zijn; Het blijft natuurlijk het allerleukste om een cadeau te geven wat naadloos aansluit bij de wensen en voorkeuren van de jarige. Dat een gezond cadeau helemaal niet lastig hoeft te zijn, dat laten wij je zien aan de hand van deze drie tips;

// 1 Lekker en gezond

Lekker en gezond gaan goed samen, dat laten we ook zien aan de hand van onze recepten. Een cadeau wat deze beide eigenschappen heeft is dan ook niet lastig te verzinnen. Is je beste vriendin helemaal into de superfoods? Ga dan eens online op zoek naar de laatste trends op dit gebied. Hij of zij is ongetwijfeld te porren voor een nieuw en gezond poedertje of besje. Wil je zeker weten dat je goed zit dan kun je altijd een fruitmand laten bezorgen, ’n hartstikke origineel idee. Meestal krijgen we die alleen wanneer we ziek zijn, terwijl de echte health gurus onder ons dit altijd kunnen waarderen. Je kunt het altijd nog aanvullen met verse noten en zaden, een lekker én gezond cadeau dus.

// 2 Kookboek

Naast het feit dat je de laatste thriller van Saskia Noort cadeau kunt doen, kun je ook ervoor kiezen een kookboek cadeau te doen. Ongetwijfeld heeft de gezonde jarige al het nodige aan kookliteratuur, ga dan ook voor de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied. Weet je toevallig of de jarige binnenkort een reis op de planning heeft staan? Kies dan specifiek een kookboek voor dit land of regio. Hoe origineel kun je zijn.

// 3 Diner special

Er komen steeds meer specifieke restaurants, van glutenvrij tot vegan. Vaak kunnen mensen die bewust leven dit zeer waarderen. Niet iedereen heeft het budget om zichzelf eens op zo’n culinair uitje te trakteren. Daarom is een verjaardag een mooie gelegenheid om zo’n belevenis een keer cadeau te doen. Vind je een heel diner cadeau geven aan de dure kant? Er zijn ook toffe koffie hotspots met dolci baci en gezonde (glutenvrije) baksels. Of geef een gezond ontbijt cadeau, minder duur en minstens zo leuk en lekker. Kortom, wanneer iemand een gezonde levensstijl nastreeft wil dit niet zeggen dat een culinair cadeau nooit een goed idee is. Er zijn diverse opties mogelijk, maar er geldt eigenlijk één vuistregel; Verplaats je in de jarige, die staat tenslotte centraal.

Snelle borrelplank: vega borrelhap pesto en hummus dip.

dipsaus voor de chips

Lekker op ’n feestje: Rucola pesto maken met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook.

Geschreven op: 9 juni 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 9 juni 2022Laatste update: 29 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen