Gourmet recepten – 5 tips

Zó wordt gourmetten nog leuker en origineel, ’n makkie 5 tips.

Gourmet recepten tips

Gourmetten ’t is zo moeilijk niet, maak lekker zoveel mogelijk zelf maar hou het simpel. 5 Tips om te gebruiken bij de gourmet, ’t klassieke gourmetten is nú al ’n feest.

// Gourmet tips

Gourmet tips, deze tips mag je niet missen of ’t nu gaat om een zomerse gourmet in de tuin of een knusse winterse bij de haard. Wat stop jij ’t liefst in je pannetje? Eet jij nacho’s en andere lekkere dingen tijdens het gourmetten, ’n paprika gevuld met ei of pannenkoekjes van courgette. Tosti’s met pesto en pittige kaas of maak je liever gebakken fruit. Hier wat gourmet tips.

// Olijfolie of boter

Gebruik je olijfolie of boter ’t kan allebei, als je olijfolie neemt, gebruik dan een milde versie en zeker géén extra vierge olijfolie, deze kan niet goed tegen verhitting en de smaak gaat snel verloren.

Let wel op, olijfolie zal meer spetters geven dan de boter.

// Verwijder én voorkom gourmetlucht

’n Nare lucht die blijft hangen in huis, niet met deze tips. Verwijder én voorkom gourmetlucht, voor je gaat gourmetten eerst vast ventileren. Schenk wat azijn in een kommetje wat tegen hitte kan en verwarm dit boven een theelichtje of een zet een aantal kleine bakjes met spiritus neer na het gourmetten.

Zet een rol keukenpapier bij de tafel, zo hou je je pannetjes schoon tijdens het bakken en natuurlijk je vingers. De geur is minder als je in schone pannetjes bakt.

Lekker: Gourmetten met nachos cheddar en chili: in je gourmet pannetje, lekker joh! Tip voor de gourmet.

// Zomer gourmet

Gourmetten enkel tijdens de kerst? Vergeet ‘t! Een perfect idee: gourmetten in de zomer. Dat klinkt toch best oké, ’n zomer gourmet! Gourmetten doe je ’t liefst elke dag, zo ook in de zomer. Buiten in de tuin gourmetten en wanneer het regent zit je droog onder ’n gezellige zelfgemaakte overkapping.

Stop een handje nacho’s in je pannetje met cheddar en verse guacamole, geroosterde aubergine of ’n courgette rolletje gevuld met geitenkaas. Paddestoelen met serranoham of ’n braadworstje met pittige salsa. Met een frisse salade en een kleine aardappeltortilla maak jij de blitz in je tuin of op je dakterras. Met ’n fles rosé of een witbiertje zit je helemaal top.

Lekker: Champignon spies gemarineerd makkelijker kan bijna niet, ’n tip voor de gourmet of bbq.

// Vega gourmet uit ’n pannetje

Vega gourmet uit ’n pannetje dat is allang niet meer voor enkel vegetariërs maak een mix van paddestoelen, gebakken kaas courgette rolletjes, gemarineerde tofu, falafel, of burgers van bonen. Een mix van verse groenten blus je af met sojasaus of balsamico en neem een zelfgemaakte kruidenboter.

Lekker: Mini tosti’s met pesto en pittige kaas: in je gourmet pannetje, lekker joh! Tip voor de gourmet.

Liever gourmetten met vis: Neem vis uit ’n pannetje, garnalen, zalm of een stevige witvis, ’t is lekker snel gaar.

// Gourmetten met pannetjes

Gourmetten met pannetjes hóe leuk en simpel. Want wat je ook in je pannetje gooit, je maakt ’t zelf het lekkerst. Neem verse kruiden en ingrediënten voor je gourmet recepten. Basilicum, platte peterselie, verse knoflook en rode ui ’t zijn echte smaakmakers. Zo ook een scheutje sojasaus of ketjap asin tijdens het bakken, heerlijk.

Lekker: Courgette in een pannetje gourmet met ei en kruiden: in je gourmet pannetje, lekker joh! Tip voor de gourmet.

Kortom een Hollandse traditie waar de meeste foodies geen hoge pet van op hebben. Wat mij betreft heeft het gourmetten alles wat een perfecte avond nodig heeft. Geen stress en alles wat je zelf maakt is lekker en mocht je ’t toch teveel gedoe vinden of rommel geven dan ga je toch lekker uit gourmetten.

Lekker: Luchtig geklopte boter met mosterd, ’n makkelijk recept om snel te maken voor erbij. ’n Smeersel voor bij de gourmet op een stuk brood, té gek lekker.

Meer: Gourmet recepten

Geschreven op: 23 augustus 2020