Het haringseizoen is officieel van start

Vanaf deze week is de Hollandse Nieuwe er weer en overal te koop. Het haringseizoen 2023 is officieel van start, haring happen dus!

Hollandse Nieuwe Haring 2023

Rauwe haring met uitjes, een typisch Hollandse snack. Af happen terwijl je de vis aan de staart boven je mond houdt, zo eet je hem! Het haring happen is favoriet of eet lekker op een witte bol, onze favoriet is met zure bom en Amsterdamse ui.

Haring eten is gezond

Haring is een vette vis. Haring eten is gezond. Eet één keer per week, echt heel erg lekker. Tenminste, door de één geliefd door een ander verafschuwd. Deze haring bevat veel calcium, magnesium, fosfor en eiwitten, goed voor gezonde tanden en botten. En het eten van haring is goed voor je zenuwstelsel. Elke haring bevat verschillende vetzuren. Goed voor een gezonde hersenfunctie.

Hoe eet jij je haring?

Heerlijk haring kunnen happen. Maar hoe eet je haring eigenlijk? Natuurlijk vers van het mes. De lekkerste haring is een verse haring. Licht rood bij de graat, het visvlees romig wit en wat glimmend vet. Liever in stukjes of in z’n geheel? Regels zijn er niet echt voor het eten van haringen, fijn dat het haringseizoen weer is begonnen.

Varieer met de haring, als tartaar of met een rode bieten-pesto. In de soep met tuinerwten of als sushi, lekker met wat mierikswortel en radijs. Lees het hier: Zo combineer je haring “uitje bij de vis is ‘barbaars'”.

Haring met augurk en uitjes

Foto: Hollandse Nieuwe

Maak frisse aardappelsalade met haring of rode bieten hummus met haring.

Bijgewerkt op: 15 juni 2023

Lees verder

[fusion_blog_cpt layout=”grid” cpt_post_type=”post” cus_taxonomy=”post__recepten_soorten” cus_terms=”recepten_soorten__lees-verder-86,recepten_soorten__lees-verder-71,recepten_soorten__lees-verder-87,recepten_soorten__lees-verder-67″ cus_terms_exclude=”” meta_terms1=”xxx__select_taxonomy” meta_terms2=”xxx__select_taxonomy” cpt_cfield1=”select_cfield” key_text1=”” cpt_cfield2=”select_cfield” key_text2=”” blog_grid_columns=”2″ blog_grid_column_spacing=”40″ blog_masonry_grid_ratio=”1″ blog_masonry_width_double=”2000″ equal_heights=”yes” number_posts=”4″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” orderby=”date” sorting_key=”select_cfield” order=”DESC” thumbnail=”yes” title=”yes” title_link=”yes” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”10″ strip_html=”yes” meta_all=”no” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” grid_box_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” grid_element_color=”” grid_separator_style_type=”” grid_separator_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”gridtxtmeer” id=”” /]
Door Geschreven op: 11 juni 2019Laatste update: 17 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen