Help mijn broccoli is geel!

Mijn broccoli is geel

Ken je ’t? Een broccoli die te lang in de groentela ligt.

Meest verkleurt de steel het snelst en hieraan kan je dus goed zien of de broccoli vers is. Ziet de steel er goed uit maar zijn de roosjes geel geworden dan hoef je de broccoli nog niet weg te gooien. De smaak zal iets bitterder zijn maar niet oneetbaar. Snij de gele broccoli roosjes er desnoods vanaf.

Stronk broccoli eten

Zeker wel! De stronk is heel erg voedzaam zelfs meer dan de roosjes en erg lekker. Schil en snij de stronk in blokjes en voeg toe aan je gerecht er zijn genoeg manieren om de stronk van de broccoli wél te eten, denk aan knapperige broccolirijst.

Of gebruik de stronk om broccoli pesto te maken met cashew en limoen. Heerlijk en dol op pasta pesto!

Broccoli is echt ’n superfood, niet alleen lekker maar ook super gezond. Broccoli zit tjokvol vitamines, mineralen en vezels.

Broccoli kan je het beste in de koelkast bewaren zo’n 3 tot 5 dagen. Kook broccoli kort in ieder geval nooit te lang. De broccoli is ’t lekkerst met een bite.

Dus is je broccoli geel, niet wegdoen, zonde! Voorkom voedselverspilling.

Heel lekker: Broccoli burger recept met knoflook en rode ui. Maak ’n Avocado dip met yoghurt en limoen.

Ook ’n idee: Roerbak van broccoli met Indische kruiden
Snipper een ui en knoflook klein. Neem 1 tl trassi en verkruimel samen met 1 blokje bouillon, 1 tl sambal of liever rode peper naar smaak. Neem een flinke scheut ketjap en wat olijfolie om te bakken. Fruit alles in een wok.

Je kan de broccoli even max 2 min koken, wel echt kort. Roerbak de broccoli bij de kruiden ui en knoflook. (snij een halve in roosjes voor 2 personen) Voeg water toe zodat de broccoli gaart in vocht.

Broccoli is geel

Maak een smoothie van broccoli, recept met banaan en gember.

Geschreven op: 12 oktober 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 12 oktober 2022Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen