Verse kruiden bewaren: zo doe je dat
Verse kruiden brengen smaak aan je eten, maar vaak blijven er restjes over. Hoe zorg je ervoor dat je deze smaakmakers zo lang mogelijk vers houdt? Slimme tips voor het bewaren van overgebleven kruiden.
// Houd ze fris met vochtig keukenpapier
Als je een bundel verse kruiden zonder wortels en aarde hebt, kun je ze tot wel een week bewaren. Wikkel ze in vochtig keukenpapier en bewaar ze in de groentelade van de koelkast.
Inspiratie: kookboeken vol recepten met wijze culinaire lessen.
// Kruiden in potten met aarde
Heb je kruiden in een pot? Geef ze dan een plekje in de tuin of in een bloempot. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en wat licht, maar vermijd direct zonlicht en plaats de plant niet te dicht bij het fornuis om de warmte te voorkomen. Op deze manier kun je langdurig van je verse kruiden genieten.
Dit wil je misschien ook weten: kervel en zijn comeback.
// Invriezen voor later
Je kunt verse kruiden ook invriezen. Vul een ijsblokjesvorm met kruiden en voeg water toe voordat je ze in de vriezer plaatst. Als je liever wilt bakken met je kruiden, gebruik dan olijfolie in plaats van water. Wanneer je wat kruiden nodig hebt, neem je gewoon een ijsblokje en voeg je het toe aan je gerecht.
Dit maak je met overgebleven basilicum: groene pesto met vijf ingrediënten ben je zo klaar.
Doen: taco kruidenmix zelf maken.
// Leftover tips
Meer inspiratie nodig? Probeer een groene pesto, maak een kruidenolie of verwerk de verse kruiden in boter tot een kruidenboter.
Een kruidenolie maak je zo: zero waste koken, tips en tricks voor een extra smaakdimensie in je gerechten.
Lees verder
Probeer nu het makkelijke recept dat TikTok stormenderhand heeft veroverd. Geniet van een crompouce als nooit tevoren.
Een meest recente bezigheid voor echte food liefhebbers is luisteren naar podcasts over eten.
Dadels zijn lekker en gezond, tjokvol gezonde voedingsstoffen de ideale vervanger van suiker.
Recente recepten en artikelen