Hoe bewaar je verse kruiden het beste

Verse kruiden

Zó bewaar je verse kruiden het beste

Verse kruiden smaken ’t lekkerste, vaak gebruik je niet alles en hou je wat over. Hoe bewaar je verse kruiden het beste?

Lekker met overgebleven basilicum: Hoe maak je een groene pesto, zó! Met 5 ingrediënten en zó klaar.

Easy! Hier wat tips:

  1. Heb je een bundel met verse kruiden zonder wortel en aarde? Je kan de verse kruiden dan zo’n week bewaren door ze in een vochtig keukenpapier te wikkelen en het in de koelkast in de groentelade te leggen.
  2. Heb je een pot met een plant kruiden? Zet de plant dan in de tuin of in een bloempot. Geef het plantje genoeg water en zorg ervoor dat het wat licht krijgt maar niet in direct zonlicht. Zet de plant ook niet in de buurt van het fornuis vanwege de warmte. Op deze manier kan je lang van je kruiden genieten.
  3. Je kunt verse kruiden ook invriezen. Neem een ijsblokjesvorm en vul elk vakje met kruiden. Doe er wat water bij en zet in de vriezer. Of doe dit met olijfolie mocht je er mee willen bakken. Als je dan een portie kruiden nodig hebt kun je een ijsblokje pakken en het door je gerecht doen.
  4. Wil je iets anders met je overgebleven verse kruiden? Verwerk ze in een groene pesto, maak een kruidenolie of kruidenboter. Zó bewaar je verse kruiden het beste.

Zo smaken je verse kruiden nóg lekkerder, ’n Kruidenolie maak je zó: Zero waste koken tips en tricks zó smaken je verse kruiden nóg lekkerder.

Geschreven op: 17 Juni 2018