Hoe wil jij je eieren? 5x een lekker eitje

Hoe eet jij je eitje het liefst

Hoe wil jij je eieren? Vijf eenvoudige manieren om thuis eieren te koken.

Eieren, een symbool van de lente. Eieren zijn snel klaar en kunnen op talloze manieren worden bereid. Of je nu een enkel ei wilt koken of genoeg voor de hele familie, een roerei wilt maken of een perfect gebakken spiegelei, eieren zijn een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen. Van ontbijt tot lunch, van gevulde eieren tot curry eieren of om mee te bakken, er zijn eindeloze mogelijkheden.

Scrambled eggs

Scrambled eggs recept met toast, roerei en Parmezaan, een perfect ontbijt. Of gewoon een roerei, want dat is eigenlijk waar het op neerkomt.

Er zijn verschillende manieren om een scrambled eggs recept ofwel een roerei te maken, maar naar ons idee is een klontje boter in de pan de beste keuze. Het resultaat is een heerlijk zacht en luchtig ei, precies zoals je het wilt.

Ook lekker: hartige ei muffins met Parmezaan uit de oven.

Smeuïg roerei met groene kruiden

Een smeuïg roerei maken met groene kruiden, kaas, room en mosterd. Een eenvoudig en snel recept voor lunch of een laat ontbijt. Ook een perfect bijgerecht voor Pasen tijdens de brunch.

Ook lekker: frittata met geitenkaas en doperwten.

Omelet in mok

Een omelet in een mok, smeuïg met kaas, versgemalen peper en een snuf grof zeezout. Een gemakkelijk eitje! Snel en lekker roerei voor ontbijt of lunch. Dit recept voor een omelet in een mok is pan-vrij en kan eenvoudig worden bereid in de magnetron.

Ook lekker: paddenstoelen polenta met gepocheerd ei, bereid met een gebakken mix van paddenstoelen zoals cantharellen, oesterzwammen of eekhoorntjesbrood, geserveerd met een zachtgekookt ei.

5 manieren voor een lekker ei

Geklutste eieren en Japans gebakken rijst

Eieren geklutst door de Japanse rijst, een grof gebakken roerei maakt deze rijst direct compleet.

Shakshuka met 6 eieren

Zet de pan op tafel en dip maar in Shakshuka met feta en (vega)worstjes, een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht dat ook nog eens koolhydraatarm is. Een pan vol tomaten, kruidige worst, knoflook, ui en natuurlijk eieren. Dit is het perfecte recept voor een stevig ontbijt, snelle lunch of gemakkelijk diner.

Een absolute aanrader: een knetterend ei met de smaak van zure matten. Dit paasei van melkchocolade, gevuld met zure matten en aardbeivulling, bestrooid met knettersuiker, is echt een must try.

Lekker: asperges met gepocheerd ei en zalm, geserveerd met rucola en parmezaan. Een fantastisch lenterecept.

Lees verder

Door Geschreven op: 30 maart 2021Laatste update: 8 maart 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen