Hoe wil jij je eieren? 5 x een lekker eitje

Hoe eet jij je eitje het liefst

Hoe wil jij je eieren? 5 eenvoudige manieren om thuis eieren te koken.

Een ei, het is ’n kenmerk van de lente. Eitjes zijn lekker snel klaar en op oneindig veel manieren toe te passen. Eitje koken voor één of voor de hele fam, ’n roerei of een plat gebakken spiegelei. Eén van de meest veelzijdige voedingsmiddelen die er bestaan. Eieren voor ’t ontbijt, lunch of ’n gevuld ei. Voor het avondeten of om mee te bakken.

Scrambled eggs

Scrambled eggs recept toast roerei en Parmezaan, ’n perfect ontbijt. Ofwel ’n roerei voor het ontbijt want dat is het eigenlijk.

Scrambled eggs recept ofwel ’n roerei kan op verschillende manieren, een dot boter in de pan is naar mijn idee de beste. Lekker zacht en luchtig ei, dat wil je.

Ook lekkker: Hartige ei muffins met Parmezaan uit de oven.

Smeuïg roerei met groene kruiden

Smeuïg roerei maken met groene kruiden kaas, room en mosterd. Simpel en snel ei recept voor lunch of laat ontbijt. Ook ’n perfect bijgerecht voor pasen tijdens de brunch.

Ook lekker: Frittata met geitenkaas en doperwten

Omelet in mok

Omelet in ’n mok smeuïg met kaas, vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Easy eitje! Snel en lekker roerei voor ontbijt of lunch. Omelet in mok ’n Roerei recept zonder pan met magnetron.

Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei gebakken paddenstoelen mix van cantharellen, oesterzwam of eekhoorntjesbrood met ’n zacht lopend ei.

5 manieren voor een lekker ei

Geklutste eieren en Japans gebakken rijst

Eieren geklutst door de Japans gebakken rijst, ’n grof gebakken roerei maakt deze rijst direct compleet.

Shakshuka met 6 eieren

Pan op tafel en dippen maar. Shakshuka met feta en (vega)worstjes, ’n heerlijk en makkelijk eenpansgerecht en koolhydraatarm. Een pan vol tomaten, kruidige worst, knoflook, ui en natuurlijk eieren. Perfect recept voor een stevig ontbijt, snelle lunch of makkelijk diner.

’n Must try: Knetterend paasei met zure matten smaak paasei melkchocolade met zure matten, aardbeienvulling en knettersuiker is natuurlijk een must try.
Lekker: Asperges zalm en gepocheerd ei rucola en parmezaan ’n waanzinnig lenterecept.

Geschreven op: 30 maart 2021

Lees verder

Ga naar de bovenkant