INDOROCK, hét Indonesische kookboek van nu!

Indorock, hét Indonesische kookboek van nú vol Indonesische recepten met een funky twist. Afgelopen week lanceerde Vanja van der Leeden haar Indorock. Geen moeilijke fusion, maar verrassende combi’s, het koken is echt niet ingewikkeld. Indorock neemt je mee naar culinaire Indonesische tradities. Rock je mee?

Indorock kookboek

Vanja van der Leeden, wie is ze? Vanja is culinair schrijfster, foodstylist en ‘rakus’ zoals Indo’s dat zouden zeggen, met name naar eten. Vanja ging op zoek naar haar Indonesische roots. Ze maakte een mooie reis door Indonesië met als resultaat dit toffe kookboek ‘Indorock’. Samen met haar man, fotograaf Remko Kraaijeveld die de prachtige foto’s heeft gemaakt en haar twee kinderen.

Vanja laat zien in haar boek dat de Indo-keuken niet moeilijk hoeft te zijn, ze laat een nieuwe moderne kant van culinair Indonesië zien. Geen moeilijke fusion, maar verrassende combi’s met het bekende comfort food. Uiteraard wel even langs de toko voor juiste ingrediënten maar het koken zelf is super simpel. Laat je verrassen door spannende explosief en bijzondere smaken, duik de keuken in en rock!

Indorock bladzijde kookboek

De nieuwe Indonesische keuken

Maak kennis met de nieuwe Indonesische keuken want deze kon echt wel een opfrisbeurt gebruiken. Haar Indische oma kon zelf niet koken, dus verwacht geen familierecepten in ’t boek, maar Vanja zelf tussen de pannen, ze is tenslotte zelf een ervaren chef.

Met dit kookboek kan je echt goed Indonesisch leren koken. Denk aan jackfruit curry, soto betawi met empal en geroosterde cherrytomaatjes? Of Es Rujak, waanzinnig kokosijs met pikante stroperige fruitsalade. Ben je fan van geroosterde spitskool met pecelsaus van cashew en sambal matah? Binnenkort deel ik de lekkerste recepten met je.

Indorock is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Vanja van der Leeden

Vanja heb ik ontmoet tijdens de opleiding foodjournalistiek in samenwerking met ELLE Eten waarin ze ons meenam in de wereld van foodstyling en foodfotografie samen met haar man Remko. Gepassioneerd vertelde Vanja over smaak, kennis én beeld.

Meer Indorock? Lees hier verder over Indonesische smaken met een funky twist.

Yes! Vanja van der Leeden heeft met haar kookboek Indorock Het Gouden Kookboek van 2019 gewonnen. Lees ’t hier.

Zin gekregen in nasi? Nasi vega met tofu of snelle rendang? Stoofgerecht gekookt in kruiden en kokosmelk, ’n feestje!

Geschreven op: 22 september 2019

Door Geschreven op: 22 september 2019Laatste update: 21 januari 2023