INDOSTOK – Het ultieme ABC van de lekkerste saté
INDOSTOK, ’t kleine broertje van INDOROCK. Waar INDOROCK een eigenzinnige ode was aan de Indische keuken, zingt INDOSTOK een vurige love ballad voor saté waar de vonken vanaf spatten. Ontsteek het vuur en rock je stok!
Vanja van der Leeden is terug met een nieuw kookboek, na het succesvolle boek INDOROCK is er nu INDOSTOK! Een boek bomvol saté. Van klassieke saté ayam tot vega tempeh saté.
Sissend smeltend vet, krokant en ’n tikkie rokerig. Saté is een van de heerlijkheden van het leven zoals Vanja dat zegt.
https://www.instagram.com/p/CFRL1t1FDSP/
Haar nieuwe boek INDOSTOK is een ode aan saté, origineel en vernieuwend. Laat je verrassen, duik de keuken in en rock je stok!
Sate ayam ’n klassieke kipsaté
Sate ayam ’n klassieke kipsaté die Vanja deelt via instagram:
https://www.instagram.com/p/CFCExxYlzwT/
’n Good old klassieker, woest lekkere kipsaté, volgens Vanja en dat geloof ik direct. De saté ayam serveer je het liefst met pittige pindasaus ofwel bumbu kacang en zoetzure komkommer beter gezegd acar ketimun.
Indorock is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel en online.
Meer Vanja: Indorock hét indonesische kookboek van nu.
Nog ’n voorproefje uit INDOSTOK: Balinese saté babi. Dit boek wil je hebben!
https://www.instagram.com/p/CFHSJCQl7sk/
Vanja heb ik ontmoet tijdens de opleiding foodjournalistiek in samenwerking met ELLE Eten waarin ze ons meenam in de wereld van foodstyling en foodfotografie samen met haar man Remko. Gepassioneerd vertelde Vanja over smaak, kennis én beeld.
Meer Indorock? Lees hier verder over Indonesische smaken met een funky twist.
Yes! Vanja van der Leeden heeft met haar kookboek Indorock Het Gouden Kookboek van 2019 gewonnen. Lees ’t hier.
Recept van Vanja: Vegan rendang maken met jackfruit en serundeng, een stoofgerecht gekookt in kruiden en kokosmelk met jonge jackfruit. Dit recept is van Vanja van der Leeden die met haar kookboek Indorock recepten met een funky twist de Indonesische keuken opnieuw op de kaart zet.
Geschreven op: 18 oktober 2020
Recente recepten en artikelen