Keuken restylen – Zo doe je dat!

Re-make keuken

Keuken restylen – 4 tips

De afgelopen tijd hebben we misschien wel vaker dan ooit thuis gekookt. Is dit bij jou ook zo? Dan heb je vast ook gemerkt hoe belangrijk een fijne keuken is bij het bereiden van al je snelle gerechten. Met deze 4 tips geef je in no time je keuken een make-over.

// 1 Keukenkastjes

De keukenkastjes hebben veel invloed op de sfeer van je keuken. Misschien zijn je kastjes wat verouderd, passen ze niet meer bij de stijl van de rest van je woning of staat de kleur je al een tijdje niet meer aan. Je kunt dit makkelijk oplossen door nieuwe frontjes voor je kastjes te bestellen of ze een likje verf te geven. Ga je voor de laatste optie, dan is het belangrijk dat je een paar stappen volgt. Maak de kastjes eerst goed schoon en vet vrij en laat ze drogen. Daarna kun je de kastjes schuren en in de grondverf zetten. Lak ze vervolgens netjes af en je hebt een compleet andere keuken.

// 2 Raamdecoratie

Ook het vervangen van de raamdecoratie geeft je keuken meteen een andere uitstraling. In de keuken is het belangrijk dat je er rekening mee houdt of de raamdecoratie op een plek hangt waar het snel vies of nat wordt. Heb je bijvoorbeeld een raam dicht bij het fornuis of de wasbak, dan kun je het beste voor raamdecoratie gaan die je gemakkelijk afneemt, zoals jaloezieën. Kan de raamdecoratie niet snel nat of vies worden, dan kun je ook gordijnen kiezen. Een inbetween gordijn is perfect voor de keuken, omdat deze nog wel wat licht binnenlaat, maar ook voldoende privacy geeft. Zo kan niemand naar binnen kijken of je nu een eitje bakt of een culy diner aan ’t koken bent.

// 3 Werkblad

Een nieuw werkblad kan echt ’t verschil maken in je keuken. Let wel op, dit is vaak wel een prijzige aanpassing. Heb je ’t er voor over, laat je dan goed informeren over alle mogelijkheden en materialen die er zijn. Kies je voor beton marmer of hout, welk materiaal werkblad past bij jou? Ben jij een expert op dit gebied en misschien wel op zoek naar een baan als keuken interieur stylist of adviseur ga dan naar Jooble en bekijk de vacatures.

// 4 Keukenapparatuur

Ook het upgraden van de keukenapparatuur mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Hierbij kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Een advies: maak een lijstje met keukenapparatuur en categoriseer ze op must have, should have en nice to have. Hierbij zijn de must haves apparaten die je écht nodig hebt om te koken of die aan vervanging toe zijn. Should have zijn apparaten die je graag wilt hebben, maar niet onmisbaar zijn. De nice to haves zijn apparaten die in jouw ultieme droomkeuken thuis horen, maar die je nu absoluut niet nodig hebt. Bewaar het lijstje goed, zodat je steeds iets van dit lijstje kunt kopen. Wie weet kom je ooit wel toe aan de nice to haves!

Zo makkelijk kan jij je keuken opknappen.

Lekker: Avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Restylen keuken

Doen: Rucola pesto maken met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook in je gerestylde keuken.

Geschreven op: 28 februari 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 28 februari 2022Laatste update: 29 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen