Kliekjes tips met pesto alla Genovese

Pesto

Pesto, super lekker maar er blijft vaak wel wat van over. Helaas kun je pesto niet voor altijd bewaren en het zou zonde zijn als je er wat van weg moet gooien. Al helemaal als je bedenkt dat er ontelbaar veel heerlijke gerechten zijn met groene pesto, oftewel: pesto alla Genovese. Hieronder drie heerlijke recepten met pesto die je geprobeerd moet hebben en bekijk ook eens het recept ‘hoe maak je pesto‘.

Pasta met pesto mascarpone saus

Dit recept met pasta, rucola, cherrytomaatjes, knoflook, pesto en mascarpone is een absolute aanrader. Het recept is al helemaal ideaal wanneer je vegetarisch bent, maar je kunt er ook wat kipfilet bij bakken. Daarnaast is het recept al binnen 15 minuten klaar en valt het daarom onder onze snelle recepten. Wat wil je nog meer?

Plaattaart met pesto

Deze plaattaart met pesto, courgette, tomaten en paprika zit zoals je ziet vol met groenten. Dat maakt het gerecht niet minder lekker, sterker nog: het smaakt heerlijk mede dankzij de heerlijke pestosaus die over de plaattaart verdeeld is. Er zijn weinig mensen die dit gerecht niet lusten.

Kabeljauw met tagliatelle en pesto

Zin in een maaltijd met vis? Deze kabeljauw met tagliatelle olijven en pesto uit de oven is super eenvoudig en heel erg lekker. De vis gaart heerlijk met de olijven, cherrytomaatjes en pesto in de oven en door de tagliatelle zit een lekker accentje van knoflook. Buon appetito!

Benieuwd naar meer gerechten met pesto? Gebruik dan ons zoekformulier.

Door Geschreven op: 14 oktober 2018Laatste update: 10 augustus 2019