Tips met (kleine beetjes) pesto alla Genovese
Dit doe je met overgebleven restjes pesto!
Pesto is heerlijk, maar het blijft vaak niet altijd even goed bewaard. Het zou zonde zijn om restjes weg te moeten gooien, vooral omdat er zoveel gerechten zijn die je kunt maken met groene pesto, oftewel pesto alla Genovese. Hier vind je drie tips voor recepten (die je absoluut moet proberen) om je overgebleven pesto te gebruiken en niets weg te gooien.
Gele tomatensoep
Deze soep is absoluut geweldig! Verrijkt met romige burrata, is het een eenvoudig, gezond en snel vegetarisch Italiaans recept. Afgemaakt met een paar druppels olijfolie en (een restje) zelfgemaakte groene pesto.
Restje gnocchi!
Heb je nog een restje gnocchi, heerlijk met je restje overgebleven pesto zoals in dit lauwwarme gnocchi recept – jouw nieuwe favoriet! Met basilicum en kleine tomaatjes.
Avocadopesto
Avocado en pesto zijn eenvoudige ingrediënten die goed samen gaan en meestal wel in je koelkast liggen. Ze vormen een lekker smeersel voor op toast of een dip voor bij de borrel. Simpel te maken met een eetlepel overgebleven pesto en bovendien is avocadopesto hartstikke gezond!
Een lepel pesto tilt elk gerecht naar een hoger niveau met minimale moeite. Gebruik je restjes om heerlijke dressings en marinades te maken, smeer het op brood onder kaas of een plak tomaat, of voeg het toe aan je favoriete gerechten voor extra smaak.
Lees verder
Makkelijke recepten voor op de camping of in je achtertuin. Een klein kampvuur en het is zo gepiept.
Een ei recept voor ontbijt, brunch met ei en borrel met ei. Kies hier of neem ze alle drie, simpele gerechtjes met ei.
Steenkoude cold coffee ofwel ijskoffie, een aantal favoriete ijskoffie recepten.
Recente recepten en artikelen