Tips met (kleine beetjes) pesto alla Genovese

Dit doe je met overgebleven restjes pesto!

Overgebleven restjes pesto

Pesto is heerlijk, maar het blijft vaak niet altijd even goed bewaard. Het zou zonde zijn om restjes weg te moeten gooien, vooral omdat er zoveel gerechten zijn die je kunt maken met groene pesto, oftewel pesto alla Genovese. Hier vind je drie tips voor recepten (die je absoluut moet proberen) om je overgebleven pesto te gebruiken en niets weg te gooien.

Gele tomatensoep

Gele tomatensoep

Deze soep is absoluut geweldig! Verrijkt met romige burrata, is het een eenvoudig, gezond en snel vegetarisch Italiaans recept. Afgemaakt met een paar druppels olijfolie en (een restje) zelfgemaakte groene pesto.

Restje gnocchi!

Heb je nog een restje gnocchi, heerlijk met je restje overgebleven pesto zoals in dit lauwwarme gnocchi recept – jouw nieuwe favoriet! Met basilicum en kleine tomaatjes.

Avocado met restje pesto

Avocadopesto

Avocado en pesto zijn eenvoudige ingrediënten die goed samen gaan en meestal wel in je koelkast liggen. Ze vormen een lekker smeersel voor op toast of een dip voor bij de borrel. Simpel te maken met een eetlepel overgebleven pesto en bovendien is avocadopesto hartstikke gezond!

Een lepel pesto tilt elk gerecht naar een hoger niveau met minimale moeite. Gebruik je restjes om heerlijke dressings en marinades te maken, smeer het op brood onder kaas of een plak tomaat, of voeg het toe aan je favoriete gerechten voor extra smaak.

Lees verder

Door Geschreven op: 14 oktober 2018Laatste update: 11 augustus 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024

Recente recepten en artikelen