Kliekjes tips met spinazie

spinazie

Verse spinazie is enorm lekker in heel veel verschillende soorten gerechten. Het gaat goed samen met pasta, roerbakgerechten, pizza’s en salades, maar het is ook een groentesoort die vaak niet helemaal op gaat. Je hoeft het absoluut niet weg te gooien! Super zonde zou dat zijn, want we hebben een paar gerechten waar spinazie in gaat die je absoluut geprobeerd moet hebben! Weggooien kan immers altijd nog.

Spinaziesoep met ravioli en creme-fraiche recept

Spinaziesoep met ravioli

Deze gezonde soep ziet er misschien niet zo lekker uit, maar dat is hij wel! De crème fraîche maakt de soep heerlijk romig en de ravioli maakt het gerecht helemaal af.

Japans wokgerecht met tofu en spinazie recept

Wokgerecht met tofu en spinazie

Dit recept met tofu, spinazie, champignons en teriyakisaus is vegetarisch en super lekker! Het is heel eenvoudig en je zet hem binnen no-time op tafel.

pasta met verse spinazie en kruidenroomkaas recept

Penne met verse spinazie en kruidenroomkaas

Dit romige gerecht gaat er bij iedereen wel in! Je kunt hem vegetarisch eten of je kunt er gebakken spekreepjes aan toevoegen. Het recept is enorm simpel en zeker voor herhaling vatbaar. Dit gerecht laat zien dat je met weinig ingrediënten een heerlijk gerecht op tafel kunt toveren. De geroosterde pijnboompitten zijn de finishing touch.