Kokosnoot openen, zó doe je dat!

Easy, je moet even weten hoe je te werk moet gaan, kokosnoot openen, zó doe je dat!

Kokosnoot openen, zó doe je dat!

Uit de kokosnoot eten en drinken, zó gezond en lekker. Maar hoe doe je dat? Door de harde schil lijkt het een onmogelijke opgave om een kokosnoot open te krijgen, en daar door zal je deze al snel in de supermarkt laten liggen. Jammer, want het kokoswater is fris en lekker, net zo als het zachte vruchtvlees. Kokosnoot openen, zó doe je dat!

Kokoswater uit de kokosnoot

Je vraagt je af, hoe krijg ik het kokoswater uit de kokosnoot? Maak in één van de drie donkere plekjes bovenop de kokosnoot een gaatje. Dit kan je doen met een puntig scherp mesje of draai een gaatje met een kurkentrekker. Dit zal niet veel moeite kosten. Al snel kan je er een rietje in doen of giet het vruchtwater leeg boven een glas. Verwacht geen volle glazen. Dit kokoswater is een super bron van vitaminen en mineralen. Lekker drinken dus!

Kokosnoot drinken

Kokosnoot openen

Nu kan je beginnen met de kokosnoot openen, je zal deze open moeten breken. Ik gebruik direct een hamer, wikkel de kokosnoot in een handdoek om eventuele stukken bij elkaar te houden. Sla in het midden en probeer in een lijn elke keer een stukje te slaan tot je rond bent. De kokosnoot zal redelijk netjes doormidden breken.

Kokosnoot uithollen

Het kokosnoot vruchtvlees kan je nu eruit halen, het kokosnoot uithollen kan nu beginnen! Haal het vruchtvlees van de scherven met een scherp mesje, dit gaat vrij makkelijk. Bij het lossnijden van het vruchtvlees blijft er nog een dun, bruin velletje omheen zitten. Dit kan je weghalen met een mesje, maar zit boordevol vezels dus ik zeg, lekker laten zitten!

Kokosnoot openen is best simpel, bekijk in onderstaand filmpje hoe je dat nog meer kunt doen.

Hoe geniet jij van kokos?

Kokos, ik hou ervan! Hoe geniet jij van kokos? De lekkerste kokos is een verse kokosnoot. Liever in stukjes of in z’n geheel? Kokoswater puur, als smoothie, in de yoghurt of als gezonde snack? Kokos is gezond en favoriet!

En is dit voor jou te veel gedoe? Koop dan zongerijpte kokosnoot stukjes, kant en klaar zonder moeite! Prima betaalbaarder én verkrijgbaar! Maak een gezond ontbijt met kokosyoghurt, granola met kokoschips en vers fruit.

Wist je dat de kokosnoot geen noot is maar een steenvrucht!

Foto: Verse kokosnoot

Fresh Coconut
Cocosnoot water drinken

Meer kokos? Zo maak je zelf kokoschips met zeezout.

Geschreven op: 25 juli 2019

Door Geschreven op: 25 juli 2019Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen