Last van een middagdip? Zo voorkom je ‘m!

Voorkom een middagdip

Een middagdip, hoe dan?! We hebben er allemaal wel eens last van, ’t heeft te maken met je bloedsuikerspiegel. Last van een middagdip? Zo voorkom je ‘m.

Net na de lunch heeft je lichaam energie nodig om het eten te verteren en dit kan je energielevel behoorlijk beïnvloeden afhankelijk van wat je gegeten hebt.
Als je geen tijd hebt voor ’n snelle powernap grijp dan in ieder geval niet naar suikers, hierdoor zal je middagdip alleen maar erger worden. Toch ligt de oplossing bij je voeding.

Lekker: Ontbijtkoek zonder suiker.

Door een goede start van de dag met de juiste voeding zal je geen behoefte hebben aan suiker en ook geen last krijgen van een middagdip. Kies voor ’n lunch vol vezels en proteïnen want hierdoor blijf je vol energie ziten. Neem vooral geen snelle koolhydraten, geen sappen vol suikers. Geen gerechten zoals ’n sushi bowl met witte rijst of salade vol pasta. Denk aan groene sla en avocado een stukje kip of iets van tofu.

Voorkom middagdip

Easy: Avocadomousse met pesto en granaatappelpitjes op ’n vezelrijke cracker.

Toch ’n middagdip

Zorg in ieder geval dat je voldoende water drinkt en niet alleen als je dorst krijgt, dan is ’t vaak te laat. En kies voor ’n bewuste snack, volkoren cracker of ’n appel.
En als je nu toch in een middagdip zit neem een handje noten of ander vezelrijk voedsel. Concentreer op je ademhaling, ’t geeft je nieuwe energie.

Lekker: Vegan smoothie ontbijt met kokos en chiazaad, ’n green smoothie bowl met topping van kiwi en noten.

Munt en rozemarijn

Zorg voor goed licht, het activeert je hersenen en ’t zorgt ervoor dat je actief blijft. En probeer eens te werken met ’n paar muntplantjes om je heen, de geur kan je energie geven zo ook met rozemarijn. Rozemarijn houdt je scherp, zet het neer of maak er ’n kop thee van.

Lezen: Meer peulvruchten eten 7 tips die je helpen om meer peulvruchten te eten. Peulvruchten zijn gezond, voedzaam, veelzijdig en duurzaam en je koopt ze voor ’n lage prijs.
Ook lekker: Bloedsinaasappel smoothie met mango en banaan uit de vriezer.

Geschreven op: 15 februari 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 28 februari 2021Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen