Lijstje films voor foodies

Popcorn voor films voor foodies

Omdat we ook graag kijken naar eten maken we ons lijstje weer iets langer met nieuwe film favorieten over eten, nieuw en al even bestaand lijstje films voor foodies.

Umami: culinaire komedie

De Franse film Umami draait om Gabriel Carvin (Gérard Depardieu), die als leidende chef van Frankrijk zijn derde Michelin ster krijgt. Verrassend genoeg is hij na het krijgen van zijn derde ster diep ongelukkig, waarna hij op zoek gaat naar geluk, zichzelf én de bijzondere smaak van umami. Een smakelijke en culinaire zoektocht.

Bekijk hier de trailer.

Foodies de film

Foodies is een sprankelende romantische komedie waar het om twee dingen draait: eten en liefde. In foodies de film speelt de liefde in tijden van social media een essentiële rol. Sam (Sanne Vogel), is een geliefde foodblogger die al van kleins af aan haar eigen kookboek wil schrijven.

Haar droom ziet ze in duigen vallen als ze per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van een jonge chef, waar ze toevallig ook een oogje op heeft.. De hoogste tijd voor deze verrukkelijke food film. Inmiddels niet meer in de bioscoop maar wel bij Pathé thuis – dus gewoon fijn onderuit op je eigen bank.

Soof 3

Als Soof (Lies Visschedijk) eindelijk haar leven op de rit heeft en gelukkig is, de Kooksoof lekker loopt en de kinderen groot genoeg zijn om de deur uit te gaan krijgt Soof slecht nieuws.. nét nu haar dochter Sascha thuis komt mét een big surprise; haar verloofde.

Soof grijpt het huwelijk van dochter Sascha en aanstaande Indiase schoonzoon Sundeep met beide handen aan om nergens anders over na te hoeven denken. Soof 1 + Soof 2 kijk je thuis op de bank, Soof 3 (het slotakkoord) draait nog even in de Bioscoop. Update! Niet meer, nu thuis onderuit.

Nu bij Pathé Thuis: The Menu een spannende culinaire thriller met een vleugje horror en humor voor fijnproevers, adem in en kijken.

Boiling Point

Een drama dat zich afspeelt in een Londens restaurant, waar chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) zo voor vreest. Terwijl de gasten binnenstromen op misschien wel de drukste avond van het jaar neemt de geladenheid van de chef toe. De keukenbrigade klaagt, de spanning is te snijden.

De film begint met een niet aangekondigd bezoek van de voedsel- en warenautoriteit, en hoe kan het ook anders, een tafel waar zowel een mede chef, als recensent hebben plaatsgenomen. Boiling point is een spannende film vol stress, gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take. De manier van filmen zorgt voor een meeslepende, ervaring die voelt als een opkomende paniekaanval. Als je in een restaurant werkt, of hebt gewerkt, herken je direct de spanning van de avond.

Dip voor chips: avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Popcorn films voor foodies

Lekker: popcorn maken met salted caramel.

Meer: films over eten 10 films op ’n rij.

Lees verder

Door Geschreven op: 4 december 2022Laatste update: 5 augustus 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen