Limoncello spritz – zo maak je ‘m!

Limoncello spritz recept

Limoncello spritz maken

Limoncello cocktail, heerlijk fris, tikje zoet en ’t heeft een lekkere bubbel. Limoncello spritz maken doe je lekker zelf deze zomer.

Hoe drink je Limoncello

Limoncello komt oorspronkelijk uit het zuiden van Italië, gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Met de likeur kan je alle kanten op, zorg in ieder geval dat de fles in de vriezer ligt, ’t is favoriet om dit drankje ijs- en ijskoud te drinken, verwerk de likeur in een recept zoals limoncello-ijs of maak tiramisu met limoncello. Daarnaast is de likeur ook reuze goed voor je spijsvertering.

Weet wel dat limoncello een hoog alcoholpercentage heeft zo rond de 35%.

Ook lekker zomers: Avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Zó maak je zelf een Limoncello spritz

Een cocktailset is niet persé nodig, de verhouding voor 4 glazen Limoncello spritz is 400 ml prosecco en 200 ml limoncello. Dus 2 delen prosecco en 1 deel limoncello mocht je geen maatbeker in huis hebben. Verder heb je nog ijsblokjes nodig, citroen en verse munt.

Vul het glas eerst met ijsblokjes, daarna schenk je de limoncello in gevolgd door de prosecco en maak de cocktail af met een takje munt en een schijfje citroen.

De limoncello spritz lijkt op Aperol spritz, maar is nog net iets frisser.

Optioneel is een klein beetje acqua frizzante ofwel bubbel water om de limoncello spritz mee af te toppen. Neem San Pellegrino, niet alleen heel erg lekker maar ook om in Italiaanse sferen te blijven. Zó maak je zelf een Limoncello spritz, in no time is deze cocktail klaar.

Limoncello spritz maken, eitje! En wat ook lekker is: Italiaanse amandelcake met limoncello.

Limoncello spritz drinken
Limoncello spritz maken

Ook zomers: Rucola pesto maken met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook, lekker op brood.

Geschreven op: 23 juni 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 23 juni 2022Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen