Luisteren over eten 6x culinaire podcast
Een meest recente bezigheid voor echte food liefhebbers is luisteren naar podcasts over eten – 6x culinaire podcast op rij.
// 1. Opscheppers
In elke aflevering praten Emma de Thouars, Marieke Migchelbrink en Brian Mahulette over hoe goed ze kunnen eten. De drie vrienden delen ook recepten die je binnen no time in elkaar draait en bespreken herkenbare situaties. Is het bijvoorbeeld een dealbreaker als je date niet met stokjes kan eten? Stuur je een Tikkie voor elke kop koffie of een frietje? En hoe leg je een goede bodem voor je op stap gaat? Opscheppers is een heerlijke wekelijkse podcast om naar te luisteren. Podcast/Opscheppers
// 2. De KeukenCast
In elke aflevering praat Eva Posthuma de Boer ((kook)boeken schrijfster en columnist) met twee gasten over een ingrediënt. Leuke chefs, culinair journalisten en kookboekenschrijvers delen hun kennis en praten over wat er in Eva’s keuken op tafel komt. Podcast/de KeukenCast
// 3. Mangiare!
Mangiare bestaat al best ’n tijd, zeker 10 jaar. In deze podcast praat Petra Possel (journalist, publicist, podcast maker, culinair recensent en radio-presentator) over eten, koken en het culinaire leven aan haar keukentafel met steeds weer wisselende gasten. Er zijn een aantal vaste rubrieken die wekelijks aan bod komen, maar toch is elke aflevering weer anders. Podcast/Mangiare!
Update: Mangiare! is gestopt, de allerlaatste aflevering was een feest om naar te luisteren net als alle andere en dus voldoende afleveringen om eindeloos terug te luisteren.
// Nieuw. Smakelijk!
Petra Possel begint op 17 februari 2023 haar nieuwe podcast Smakelijk! op Podimo.
In de nieuwe podcast ‘Smakelijk!’ praat Petra Possel je elke week bij over de culinaire wereld samen met haar gasten, zodat jij op de hoogte bent van wat je wel en wat je niet wil eten. Van een simpele kom soep tot de beste oesters die er te verkrijgen zijn. Tussen de kookboeken en wijnflessen wordt er gekookt, gekletst en worden er (kook)tips uitgewisseld. De podcast zit boordevol gezelligheid en inspiratie voor nieuwe gerechten, een traktatie voor alle foodies.
Let op: deze culinaire-podcasts maken je erg hongerig. Maak voor bij ’t luisteren deze avocado dip met verse peterselie, yoghurt en limoen en eet met ’n bak nachochips.
// 4. Etenstijd
Teun van de Keuken (journalist, schrijver, columnist, podcaster en programmamaker) en Yvette van Boven (kok, schrijfster en presentatrice) bespreken hun lievelingseten. Van een spannend — of juist gewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van restaurant-ervaringen tot fijne kooktips. En ze vertellen beide wat ze vanavond zelf gaan eten. Podcast/Etenstijd
// 5. Makkelijke Eters
Hiske Versprille (culinair journalist) en Joël Broekaert (culinair journalist) beide restaurant recensenten spreken echt over van-al-les. Tot in detail bespreken ze de meest uiteenlopende etenswaren. Met de berg aan ervaring en vakkennis die deze twee hebben benaderen ze de onderwerpen deskundig met de nodige humor. Ook bellen ze met hun vriendin Ava Mees List (sommelier bij het beste restaurant ter wereld, Noma in Kopenhagen) en helpen ze jou als luisteraar met een mislukt gerecht. Podcast/Makkelijke Eters
// 6. Smaakmakers
Zegert van der Linde (radiomaker) heeft fijne gesprekken over eten en drinken. Elke twee weken praat hij met een smaakmaker over zijn of haar passie voor koken, drinken, eten en alles wat daarbij komt kijken. Podcast/Smaakmakers
Nog een aanrader!
// 7. De Vegan Lekkerbek
Jigal Krant (culinair journalist, televisiekok en radiomaker) gaat in gesprek met culinaire hoogvliegers. Daarbij komen alle facetten van de gastronomie aan bod, mits plantaardig en wetenswaardig. Jigal wil laten zien dat bourgondisch genieten hand in hand gaat met een schoon geweten. Met zijn bestseller TLV Vegan bewees Jigal al dat vegan eten voor iedereen een dikke aanrader is. Podcast/De Vegan Lekkerbek
Luister naar ‘De Vegan Lekkerbek’ en kook dit vegan pindacurry recept.
Recente recepten en artikelen