Zes snelle ideeën: makkelijke lunch voor veel personen
Lunchen doen we graag met vele en met opties die in korte tijd op tafel staan: sandwiches, wraps en meer – ideaal om mee te nemen in de trein.
Het is maandag! Lunches die snel en simpel te bereiden zijn, ideaal voor een drukke werkdag met veel collega’s – perfect voor een snelle lunchpauze.
// 1. Wraps
Ingrediënten: tortilla’s, gekookte kip of hummus, avocado, sla, tomaat, komkommer, en een lichte dressing.
Voorbereiding: beleg de tortilla’s met de ingrediënten, rol ze op en snijd ze doormidden. Verpak ze in folie of een luchtdichte doos.
> naar het recept: wraps.
Ook lekker: crostini met krab en avocado.
// 2. Pastasalade
Ingrediënten: penne of fusilli, cherrytomaatjes, komkommer, paprika, olijven, feta, en een simpele dressing (bijv. olijfolie en citroensap).
Voorbereiding: kook de pasta, laat afkoelen en meng met de gesneden groenten en feta. Verpak in individuele bakjes.
> naar het recept: pastasalade.
// 3. Quiche
Ingrediënten: kant-en-klare quichedeeg, eieren, melk, kaas, en je favoriete groenten (bijv. spinazie, champignons).
Voorbereiding: maak de quiche volgens het recept en snijd in stukken. De stukken kunnen koud gegeten worden of even worden opgewarmd voor een lekkere en makkelijke lunch.
> naar het recept: quiche.
// 4. Bento boxes
Ingrediënten: kleine porties van verschillende items zoals sushi, gekookte eieren, groenten, fruit, en crackers.
Voorbereiding: verdeel de items in aparte vakjes in een bento box (de Japanse variant van wat wij kennen als een broodtrommel).
> naar het recept: Japanse gevulde eieren.
Ook lekker: sandwich met geitenkaas.
// 5. Sandwiches
Ingrediënten: brood, beleg zoals kipfilet, kaas, sla, tomaat en een smeersel zoals pesto of mayonaise.
Voorbereiding: maak de sandwiches en snijd ze in kleinere stukjes. Wikkel ze in folie of doe ze in bakjes.
Tip: neem tramezzini sandwichbrood! Voor een makkelijke lunch.
> naar het recept: reuben sandwich met pastrami.
// 6. Couscous salade
Ingrediënten: couscous, cherrytomaatjes, komkommer, feta, olijven, en een lichte dressing.
Voorbereiding: kook de couscous en meng met de gesneden groenten en feta. Verdeel over individuele bakjes.
> naar het recept: couscous.
Tip: gebruik (herbruikbare) bakjes om je lunch vers en koel (voeg een klein koelpack toe in je tas) te houden tijdens het transport.
Extra tip:
Ingrediënten: een mix van noten, gedroogd fruit, yoghurtbekers, en groenten met dip (zoals hummus).
Voorbereiding: verdeel de snacks in kleine bakjes of zakjes. Dit is ideaal voor een gemakkelijke grab-and-go lunch.
Kortom, deze lunchgerechten voor naar je werk zijn ideaal omdat je ze gemakkelijk kunt meenemen én onderweg kunt eten.
Lees verder
Recente recepten en artikelen