Tien makkelijke visrecepten voor Kerst in een handomdraai
Geniet van een feestelijk kerstdiner met deze selectie van tien heerlijke visrecepten die eenvoudig te bereiden zijn en je tafel omtoveren tot een culinair hoogtepunt. Perfect voor de kerstmaaltijd, of je nu een snelle maaltijd wilt maken of indruk wilt maken op je gasten met een smaakvol gerecht.
Makkelijke visrecepten voor Kerst
Genieten van een feestelijk visgerecht voor Kerst hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms wil je iets lekkers op tafel zetten zonder uren in de keuken te staan. Daarom hebben we tien makkelijke kerstrecepten met vis verzameld die snel en eenvoudig te maken zijn, van meest romige cocktailsaus met garnalen tot smaakvolle visstoofpot. Perfect voor een kerstmaaltijd met vis die indruk maakt, zonder stress!
Ook leuk: toetjes met citroen 4x
// Salie fritti
Dit moet je proberen: salie fritti. Gefrituurde salie met ansjovis in een krokant jasje. Een mooi voorbeeld van de Italiaanse keuken, waar eenvoudige ingrediënten worden omgetoverd tot culinaire hoogstandjes. Dit verfijnde hapje is ideaal als amuse voor Kerst, maar ook perfect tijdens de borrel.
> Naar het recept: salie fritti
// Rijstvellen met tonijn
De prijs voor het lekkerste en makkelijkste amusehapje gaat naar krokante rijstvellen met tonijn tartaar. Feestelijke vishapjes maken was nog nooit zo eenvoudig! Frituur rijstvellen voor een krokant kuipje, perfect gevuld met tonijn tartaar: lekker zacht en fris.
> Naar het recept: rijstvellen met tonijn
// Hollandse garnalen op toast
Hollandse garnalen op toast met tomatencocktailsaus is een feestelijk recept voor amuse of voorgerecht. Dit eenvoudige gerecht is snel te maken en perfect voor de feestdagen. De romige tomatencocktailsaus is een absolute must-try.
> Naar het recept: Hollandse garnalen op toast
// Zalm op smorrebrod
Smorrebrod (smørrebrød), wij kiezen voor een variant met gerookte zalm, belegd met dunne plakjes citroen die je met schil en al kunt eten. Je kunt ook kiezen voor een citroenpartje en het sap eroverheen druppelen. Verder toppen we af met zalm en ingelegde rode ui en dille, twee smaken die perfect passen bij gerookte zalm.
> Naar het recept: smorrebrod met zalm
// Zalm wellington
Een showstopper voor je kerstdiner: deze zalm wellington is indrukwekkend, maar verrassend makkelijk te maken. Dit ultieme recept wil je niet missen (ons favoriete hoofdgerecht met vis)!
> naar het recept: zalm wellington
// Sardientjes- of makreelspread
Sardientjes- of makreelspread met toast of rijstcrackers: een heerlijke vispaté die je snel en eenvoudig maakt met sardientjes of makreel. Zo makkelijk was het nog niet! Met roomkaas, dille en citroen is dit de perfecte smaakcombinatie. Simpel, maar oh zo lekker!
> Naar het recept: spread van sardientjes- of makreel.
// Inktvisstoofpotje
Simpel inktvisstoofpotje met knoflook, venkel en tomaat, zó gemaakt! Een superlekker visstoofrecept waarmee je snel kunt pronken. Maak jij deze visstoof met inktvis voor Kerst?
> Naar het recept: inktvisstoofpotje
// Zalm met venkel
Vind je de Wellington toch wat lastig? Probeer dit eenvoudige kerst hoofdgerecht met zalm, vispakketje uit de oven: zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm is snel, makkelijk en heerlijk – je hoeft bijna niets te doen. Venkel en vis passen perfect samen, snel gemaakt met dit recept, terwijl de oven het werk doet.
> Naar het recept: zalm met venkel
// Crostini met ansjovis
Voor een gezonde en makkelijke amuse mix je ansjovis met burrata en citroen op een crostini voor een verrassend resultaat. Binnen no-time zet je een voedzame en heerlijke amuse op tafel met maar weinig ingrediënten.
> Naar het recept: crostini met ansjovis
// Coquilles
Coquilles met citroen: een heerlijk en fris gerecht uit de zee, waar de zachte smaak van coquilles perfect samengaat met de frisse citroentonen. Coquilles zijn een echte delicatesse en worden vaak gezien als het ultieme luxe ingrediënt voor feestelijke gerechten.
> Naar het recept: coquilles
Op zoek naar meer inspiratie: kijk hier!
Kies als afsluiter voor een fris citroentoetje, zoals lemon posset of granita met munt en citrus.
Lees verder
Van fonkelende ovenschalen tot stijlvolle braadpannen - Kerst met Le Creuset
Bij een gangen diner horen bijgerechten, het liefst wel makkelijk en razendsnel, 6 feestelijke ideeën.
Maak je kerstdiner onvergetelijk met deze recepten. Inspiratie voor een feestelijk diner. Drie gangen voor de feestdagen.
Bij feestjes horen hapjes, omdat het vaak té gezellig is om aan tafel te gaan, maken we heerlijke hapjes om mee rond te gaan.
Recente recepten en artikelen