Broodje bapao uit de stoomoven

broodjes bapao recept

Broodje bapao uit de stoomoven of uit ’t stoommandje, bapao wie kent dit gestoomde mini broodjes bapao broodjes recept niet? Een plakkerig gestoomd broodbolletje dat van oorsprong Chinees is maar dankzij de Indonesiërs kennen we het broodje als bapao. Met een vulling, dat van alles kan zijn, vlees, vis of iets vegetarisch. Een heerlijk zacht, fluffy broodje. Mini bapao stoom je simpel boven zacht kokend water in een stoommandje maar ook een stoomoven zou je hier goed voor kunnen gebruiken. Het kant-en-klare bapao broodje of zelf dit broodje maken is nog veel lekkerder.

broodjes bapao recept

Mini bapao maken met gehakt

4.3 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Mini broodjes bapao, een broodje uit de stoomoven of het stoommandje, een Plakkerig gestoomd broodje met vulling.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Chinees
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Porties 8 personen
calorieën 172

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix wit Koopmans
  • 2 el suiker
  • scheutje olijfolie
  • 3 uien
  • 500 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el appelstroop
  • 1 el sambal
  • 2 takjes bladselderij
  • 1 bosje bosuitjes
  • bakpapier

Instructies

  • Maak de broodmix volgens de verpakking en voeg de suiker toe. Snipper de uien en snij de gember grof. Snij de bosui in dunne ringen en de hak de bladselderij fijn. Bak de ui in de olie en voeg gember en laurierblad toe. Het gehakt erbij en schep om. Voeg nu ook de tomatenketchup, ketjap, appelstroop, sambal en de knoflook geperst toe. Laat het geheel op laag vuur even pruttelen.
  • Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat het uitlekken zodat het vocht uit het gehaktmengsel loopt en laat afkoelen. Haal de laurierblaadjes en de stukken gember uit het gehaktmengsel en voeg de bosui en bladselderij toe.
  • Maak van het deeg kleine bolletjes van 50 gram. Doe eventueel wat boem in je handen en maak de bolletjes in je handpalm plat zodat er een plakje deeg ontstaat. Schep wat vulling op het plakje en knijp het deeg dicht. Zorg dat de randjes schoon blijven anders plakt het deeg niet meer. Doe dit bij alle deegbolletjes tot het gehaktmengsel op is.
  • Leg de bolletjes met de naad naar beneden op bakpapier en plaats deze op het gaatjes rooster van je stoomoven. Laat de bolletjes 40 minuten rijzen en stoom ze daarna 15 minuten in het midden van je stoomoven. Serveer de mini broodjes bapao met pittige chili saus. Bapao met gehakt is klaar.
broodje bapao in de oven

Met dit recept voor bapao gebruiken we de stoomoven. Een kwartier stomen en klaar zijn je broodjes. Heb je geen stoomoven, gebruik dan een stoommandje. Je brengt een laagje water aan de kook in een pan en zet het stoommandje erboven. Knip een aantal stukjes bakpapier en leg deze stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand maar bedek niet de hele bodem, de stoom moet ertussendoor kunnen. Leg een bolletje in het mandje en stoom met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Herhaal dit met alle bolletjes. Eet de bapao lekker met hot chilisaus.

Ook lekker, springrolls loempia’s van rijstvellen met hoisin saus.

Dit recept valt onder

Door Geschreven op: 11 oktober 2018Laatste update: 12 oktober 2023
  1. Pascalle 19 september 2020 at 15:39 - Reply

    Kun je de bapao’s ook invriezen?
    Zo ja, wanneer dan voor het rijzen of moet je ze laten rijzen en dan invriezen?

    Met vriendelijke groet,
    Pascalle

    • Miranda Bernáth 19 september 2020 at 22:59 - Reply

      Invriezen kan Pascalle, wel na het rijzen.

    • Anja 25 februari 2022 at 20:48 - Reply

      Kan dit ook in de crockpot express?

      • Miranda Bernáth 25 februari 2022 at 21:16 - Reply

        Het zou moeten kunnen met de knop steam.

      • Miranda 28 november 2022 at 20:06 - Reply

        Welke stand full steam? Ik heb een AEG stoomoven.

  2. Rianne 27 oktober 2020 at 13:46 - Reply

    Hoi Miranda, leuk recept om eens met de stoomoven uit te proberen. Op welke temperatuur zet je de stoomoven?

  3. Bettie 27 juni 2021 at 11:33 - Reply

    Wij hebben een Bosch stoomoven. Zet je de oven op regenereren of op heteluchtoven met 100 stoom?

    • Miranda Bernáth 29 juni 2021 at 10:26 - Reply

      Niet alleen regenereren Bettie, je moet wel stoom toevoegen anders ben je enkel aan het opwarmen.

  4. Miranda 23 december 2021 at 10:14 - Reply

    Hoeveel % stoom full steam
    Alleen dat programma ik heb een aeg

  5. Miranda 3 december 2022 at 08:09 - Reply

    Gisteren proberen te stomen 100 full steam maar broodje is niet zo fluffy, bij 100% full steam geeft hij keuze 90/95/00 aan wat te kiezen..

    • Miranda Bernáth 3 december 2022 at 14:07 - Reply

      Oh dat weet ik niet, ik heb een andere oven. Kwestie van uitproberen?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen